Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Recepte: Vasaras bole siltajiem vakariem

Bļoda ar boli vasaras siltajiem vakariem draugu lokā ir kā radīta. Tās pagatavošanā var izmantot teju jebkuras ogas un augļus, ko sirds kāro. Daļa augļu var būt arī konservēti vai saldēti. Boli parasti gatavo caurspīdīgā stikla bļodā, lai labi izceļas augļu krāsas.

Long drink kokteilis Bole ir long drink grupas kokteilis lielam viesu skaitam. Par boli sauc arī trauku, kurā pagatavo kokteili, – bļodu. Boles pagatavot var jebkurā sezonā, taču vasarai un rudenim ir priekšrocības, jo šī kokteiļu veida pagatavošanā izmanto augļus un ogas. Boles vienmēr ir dzirkstošas. 

Boles sastāvdaļas

Tie ir svaigi vai konservēti augļi – persiki, bumbieri, melones, plūmes, arbūzi, āboli, aprikozes –, sezonas ogas, arī ziedi vai zaļumi, attīrīti un sagriezti mazos gabaliņos (obligātais komponents). Vēl bolei var pievienot cukuru (ja augļi ir skābi), medu, sīrupu, garšvielas. Garšas un aromāta pastiprināšanai var izmantot liķieri, jebkuru jaunu vīnu vai citu alkoholu. Tā kā bolei jābūt dzirkstošai, tai pievieno atdzesētu dzirkstošo vīnu, aukstu gāzētu ūdeni vai sidru

Sastāvdaļu proporcijas

Augļi un ogas parasti ir 1/3 no kopējā boles apjoma vai apmēram 30 g uz vienu porciju. Vieglāk boles recepti ir sastādīt tieši vienai porcijai jeb 150 ml un tikai tad palielināt līdz vēlamajam daudzumam. Vispirms augļus un / vai ogas apberiet ar nelielu daudzumu cukura vai aplejiet ar alkoholu, pievienojiet atlikušos komponentus un ļaujiet bolei pastāvēt, ievilkties 2–9 stundas atkarībā no receptes. Atceries, ka augļi vai citi izmantotie produkti nedrīkst mainīt savu struktūru.

Kad pievienot dzirkstošos dzērienus

Vislabāk dzirkstošus dzērienus bolei pievienot tieši pirms pasniegšanas. Pirms pasniegšanas bole ir viegli un lēni jāapmaisa. Boli ieteicams pasniegt aukstu, taču netiek rekomendēts tai pievienot ledu. Tāpēc, lai to saglabātu aukstu ilgāku laiku, ieteicams boles trauku ielikt vēl lielākā traukā, kas pildīts ar ledu. Bolei var pievienot arī kādu malku stiprā alkohola: džinu, rumu, degvīnu vai kādu liķieri. Lai dzēriens nebūtu tik alkoholisks, dzirkstošo vīnu pilnībā vai daļēji var aizstāt ar minerālūdeni (sodas ūdeni).

Boles pasniegšana

Boli gatavo caurspīdīgā stikla bļodā un pasniedz caurspīdīgos traukos – glāzēs vai krūzēs 150–250 ml tilpumā. Boli var izmantot kā pasākuma centrālo kompozīciju, dekorējot to ar ziediem, vīnogu lapām un citādi. Boli parasti servē ar deserta karotīti vai dakšiņu. 

Boles recepte

Sastāvdaļas: 900 g augļu un ogu, 2 pudeles sausa baltvīna, 1 pudele sausa dzirkstošā vīna, 1 citrons, 100 g cukura vai medus (vai pēc garšas atkarībā no augļu skābuma), 0,5 l sulas vai gāzēta ūdens (pēc izvēles)

1. Izvēlētos augļus un ogas notīra, ja nepieciešams, nomizo, lielākos sagriež gabaliņos. 2. Augļus un ogas liek dziļā stikla bļodā, apkaisa ar cukuru, uzliek vāku un atstāj uz pāris stundām, lai izveidojas sīrups. 3. Pēc tam augļiem pārlej no citrona izspiesto sulu, aukstu baltvīnu. Vajadzētu būt tā, ka visi augļi un ogas ir pilnībā nosegti ar šķidrumu. 4. Liek bļodu vismaz uz vienu stundu ledusskapī atdzesēties. 5. Dzirkstošo vīnu bolei pielej tikai pirms pašas pasniegšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko