Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gada labākais muzikants

Eiropas attēlveidošanas un skaņas asociācija (EISA) nule par gada labāko mūzikas tālruni atzina izslavēto _Walkman_ tradīciju turpinātāju - Sony Ericsson W995.Vēl pirms zviedru-japāņu koncerna triumfa brīža _Dienai.lv _bija iespēja iepazīties ar šo ierīci tuvāk un pārliecināties, ka balva patiešām ir pelnīta.

Sony Ericsson apbrīnojami apņēmīgi turas pie tradīcijas savus mūzikas tālruņus saglabāt vienkāršus un nepiesātināt tos ar žilbinošām iespējām, kā to dara vairākums konkurentu. W995 nav ne skārienjūtīga ekrāna, ne izbīdāmas qwerty tastatūras, ne «revolucionāras» operētājsistēmas, ne iespēja izkārtot ikonas uz ekrāna pēc saviem ieskatiem. Taču acīmredzot konservatīvo lietotāju loks ir krietni plašāks par jauno tehnoloģiju fanu saujiņu, tādēļ šķietami vienkāršie, lai gan nebūt ne lētie Sony Ericsson ražojumi ar klasisko ciparnīcu un salīdzinoši nelielu ekrānu joprojām ir gana pieprasīti.

W995 stiprākās puses, kā jau Walkman sērijai pienākas, ir mūzikas atskaņotājs un no Cybershot sērijas aizgūtā 8,1 megapikseļa fotokamera. Abās jomās Sony Ericsson mazliet pavirzījušies uz priekšu un tehnoloģiju apskatnieki W995 dēvē par labāko šīs kompānijas jebkad radīto mūzikas tālruni. Iespējams, tas būs viens no pēdējiem Walkman sērijā, jo no Sony mītnes dzirdētas baumas, ka kompānija plāno atteikties gan no Walkman, gan Cybershot zīmoliem un turpmāk labāko no katras sērijas iekļaut visos «dārgā gala» tālruņos.

Godā tradīcijas

Veidojot W995, Sony Ericsson palikuši uzticīgi tradicionālajam taustiņu izvietojumam. Klejošanai pa izvēlni izmantojama apaļā navigācijas poga, malās divi mazāki taustiņi zvanu pieņemšanai un atteikšanai, kā arī četri sīki taustiņi īsceļiem. Sānos izvietotās vadības pogas ļauj tālruni ērti lietot kā mūzikas atskaņotāju, bet pie ciparnīcas var tikt, to izbīdot.

Interesants risinājums ir metāla kājiņas iebūvēšana korpusā. To var izlocīt kā balstu, ja vēlaties novietot tālruni slīpi un skatīties video, vai arī aiz tās pakārt ierīci. Tā kā W995 ir laba gaismu izstarojošā diode, ko var izmantot kā lukturi, šī iespēja ir īpaši noderīga. Dienas testu laikā tālrunis pat kļuva par naktslampiņu teltī.

Kā jau modernam tālrunim pienākas, šis ir aprīkots ar HSDPA 3G un WiFi datu pārraides tehnoloģijām, tam ir arī A-GPS uztvērējs. Tomēr W995 nevar pieskaitīt viedtālruņu kategorijai, jo tam trūkst ļoti būtiskas biznesa tālruņu iespējas. Drīzāk tas ir izteikts izklaides tālrunis, par ko liecina neparasti plašais oriģinālo spēļu klāsts un atvieglotā piekļūšana mūzikai un video. Tādēļ šoreiz vairāk pieskarsimies W995 specializācijai – mūzikas atskaņošanai.

Teicama skaņa

Pirmais patīkams jaunums ir tas, ka Sony Ericsson beidzot ir atteikušies no specializētā, neērtā austiņu spraudņa un ļauj pieslēgt tālrunim jebkādas austiņas caur universālo 3,5 mm ligzdu.

Par mūzikas kvalitāti tālruņa ražotāji patiešām ir parūpējušies. Pateicoties Clear Stereo un Clear Bass iespējām, W995 rada teicamu skaņu. Lai to varētu izbaudīt arī apkārtējie, komplektā līdzi nāk stereo skaļruņi, ar kuru palīdzību vidusmēra istabu var piepildīt ar skaidru skaņu pieklājīgā skaļumā. Protams, skaļruņi palīdz ātrāk notērēt akumulatora resursus, tādēļ brīvā dabā tos droši vien sanāks lietot reti.

Oriģinālās austiņas gan nav diez ko labas, jo tās skaņa tajās ir drīzāk spalga, bez basiem. Tādēļ labāk piemeklēt kādas citas.

Atskaņotājs tiek galā ar visiem populārākajiem formātiem – mp3, AAC, AAC+, eAAC un WMA, kā arī MPEG-4WMV un video formātiem. Taču W995 neatbalsta Dvix/Xvid kodeku.

Ārkārtas situāciju TV

Runājot par video skatīšanos, šis laikam nebūs piemērotākais tālrunis televizora aizstāšanai. Displejs ar 240x320 punktu izšķirtspēju nespēj konkurēt ar konkurentu multimediju tālruņu piedāvāto krāsu bagātību un kontrastu. Salīdzinoši sīkais – 2,6 collu – ekrāns pamatīgi atpaliek pat no gadu vecākā Sony Ericsson Xperia modeļa. Protams, īsinot laiku transportā vai gaidot rindā, var skatīties klipus un filmas, taču negaidiet elpu aizraujošus efektus.

Interesants jaunums ir MediaGo sinhronizēšanas programma, kas ļauj vienkārši savienot tālruni gan ar PC, gan Macintosh datoriem. Tā arī dod piekļuvi virtuālam interneta veikalam, kur var iegādāties mūziku un video. Pagaidām krātuve nav pārāk liela, taču apsveicami, ka tajā tiek piedāvātas filmas. Diemžēl iekšējā atmiņa uz multimediju tālruņu ir vienkārši nožēlojama – 118 MB. Par laimi ražotāji dod līdz 8GB atmiņas karti.

Akumulatora izturības vērtējums drīzāk ir ar mīnusa zīmi. Vidējā lietošanas intensitātē – aptuveni stundu dienā runājot pa telefonu, mazliet ilgāk lietojot internetu, skatoties video un klausoties mūziku – tas «izvilka» nepilnas divas dienas. Ņemot vērā, ka 930 miliampērstundu baterija nav nekāds mūžīgais dzinējs, tas ir atbilstošs rezultāts. Protams, no multimediju tālruņa varētu vēlēties vairāk, jo tas taču paredzēts, lai cauru dienu apgādātu saimnieku ar mūziku.

Cybershot kamera

Fotografēšani tiek izmantota no C905 aizgūtā kamera, kas rada visnotaļ pieklājīgus attēlus, lai arī ksenona zibspuldzes vietā šajā modelī tiek izmantots LED gaismeklis. No fotografēšanas iespējām vērts izcelt teicami strādājošo BestPic, kas īsā brīdī uzņem septiņus attēlus pēc kārtas, lai jūs varētu izvēlēties vislabāko. Normālā apgaismojumā kamera rada skaidrus un kvalitatīvus attēlus, taču, gluži tāpat kā citas, tā netiek galā ar tumsu un arī spilgtu gaismu.

Uzfilmētais video ir pieņemams, taču kustīgu bilžu iemūžināšas laikā gan nevajag sacerēties, ka rezultātu varēsiet lepni izrādīt draugiem datorā. Tas tomēr ir pārāk mazs, miglains un neskaidrs, tādēļ labāk ar tālruni filmētos materiālus skatīties vienīgi tālruņa displejā.

Lai arī Sony Ericsson akselerometri ir labi izstrādāti un bez aizķeršanās pārslēdzas no vertikāla ekrāna izvietojuma uz horizontālu, interneta lietošana ar šo tālruni nebūs diez ko ērta. Gan tādēļ, ka ekrāns nav pietiekami liels, gan kursora neērtās pārvietošanas dēļ. Arī ar ciparnīcas burtiem rakstīšana nav tik ērta kā ar pilnu qwerty tastatūru.

Pozitīvās iezīmes ir iespēja nokopēt un ielīmēt, kā arī meklēt atslēgas vārdus atsevišķās interneta mājas lapās. W995 arī ļauj noglabāt attēlus un aplūkot lapas tikai kā tekstu. Gluži kā ar jebkuru biznesa tālruni, ar šo var pieslēgties publiskajām e-pasta kastītēm un saņemt ziņojumus telefonā.

Kopumā mūzikas tālruņa funkcijas tālrunis pilda nevainojami, taču katram pašam jāizšķiras, vai viņš ir gatavs maksāt par to 280 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sony Ericsson W995

Stiprās puses

Teicama skaņas kvalitāte, iespēja savienot ar PC un Mac datoriem

Viena no labākajām tālruņos iemontētajām fotokamerām

Atbalsta kāja, ko var izmantot arī kā tālruņa pakarināšanai

Trūkumi

Multimediju tālrunim nepiemēroti vājš ekrāns

Neērta pārvietošanās pa interneta mājas lapām

Intensīvai lietošanai neatbilstoši maza baterija

Cena ap 280 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko