Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pilotpētījumā secina, ka datorspēles un modernās tehnoloģijas palīdz mācībās

Noslēdzot Minecraft Skolas četrus mēnešus ilgo pilotprojektu, projekta īstenotāji atzīst, ka prasmīga datorspēļu izmantošana mācību procesā veicina zināšanu apguvi, attīsta radošumu, sadarbības prasmes un kritisko domāšanu, portālam Diena.lv pavēstīja iniciatīvas pārstāvji. Projektu īstenoja Microsoft Latvia sadarbībā ar Datorzinību centru, un tajā piedalījās 18 skolotāji un 26 skolēni no Rīgas, Jelgavas, Ventspils, Siguldas un Liepājas.

Minecraft Skolas apmācību programma iepazīstināja skolotājus ar pieejamajiem resursiem mācību plānošanā, kā arī ar Latvijas izglītības modelim pielāgotu scenāriju piemēriem, kuru īstenošanā var iesaistīt skolēnus. Nodarbībās skolēni kopā ar skolotājiem spēles vidē apguva ģeometriju, dabaszinības, ķīmiju un programmēšanu. Projektu vadīja Siguldas Pilsētas vidusskolas skolotājs Edgars Bajaruns.

“Strādājot gan ar skolēniem, gan skolotājiem, bija aizraujoši vērot mācību procesa dinamiku. Skolēni nokļuva mācību vides – spēles centrā, nebaidījās paust savas domas un radošumu, sadarbojās ar komandas biedriem, attīstīja lēmumu pieņemšanas prasmes procesā, kas viņiem bija pazīstams. Skolotājiem, savukārt, bija cita veida izaicinājums – apgūt jaunu vidi, darīt neierasto! Lielākais ieguvums būs tiem skolotājiem, kas saskata lielo iespēju un potenciālu savu mācīšanas paņēmienu dažādošanai,” secinājis Bajaruns.

“Microsoft misija izglītībā ir bagātināt mācību procesu ar tehnoloģijām, iedvesmojot skolēnus jauniem sasniegumiem un atbalstot pedagogus. Pilotprojekts apliecina – Minecraft: Education Edition sniedz skolēniem iespēju apgūt mācību vielu un sadarbības prasmes pazīstamā un aizraujošā, bet vienlaikus arī – izglītojošā vidē. Savukārt, skolotāji kļūst par skolēnu pavadoņiem Minecraft mācību pasaulē, spēj radīt interesantus un unikālus mācību materiālus, veicinot motivāciju mācīties un zināšanu apguvi,” akcentē Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja.

"Mūsu īstenotajos tehnoloģiju prasmju pilnveidošanas kursos vienmēr pārsteidz azarts un interese, ar kādu darbojas daudzi skolotāji. Tas sniedz milzīgu gandarījumu. “Minecraft Skolas” projekts bija īpašs mums visiem. Tajā mācījās ikviens – skolēni, skolotāji un mēs – projekta vadītāji. Ļoti bieži bērni kļuva par skolotāju padomdevējiem spēles niansēs, savukārt spēles vidē iekļautie mācību satura elementi tika apgūti it kā “paši no sevis”,” atzīst Datorzinību centra valdes priekšsēdētājs Andris Ķikāns.

Katrs projekta dalībnieks, projektu noslēdzot, saņēma diplomu un Minecraft: Education Edition licenci, lai varētu darboties spēles vidē arī turpmāk.

Minecraft spēles izglītojošā versija Minecraft: Education Edition ir atvērtās pasaules tipa spēle, kurā iebūvēti dažādi rīki, lai padarītu pieredzi izglītojošu. Skolotāji var plānot un veidot mācību saturu tā, lai spēles procesā skolēni apgūst mācību vielu un sadarbības prasmes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko