Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Vizuālās antropoloģijas zinātniskais asistents

Sensenos laikos, kad fotoaparātu tikai retais bija redzējis, kur nu vēl pats ar to darbojies, daži izredzētie bildēja tikai eksotisko. To, ka arī ikdienišķais ir pārejošs un mainīgs, tātad iemūžināšanas vērts, ļaudis sāka apzināties tikai vēlāk. Un nu jau ir pat vesela zinātnes nozare – vizuālā antropoloģija –, kas par katru mājas apstākļos uzņemto foto ir gatava sagatavot stāstu. Foto ir stāsts, ko palīdz izstāstīt nu jau ikdienas kompanjons – digitālā kompaktkamera. Cik uzticams biedrs būs Canon IXUS 1100 HS? 

Kabatas formāta skārienjutīgs pārvaldījumsCanon IXUS sērijas kameras sāka ražot, lai apmierinātu pieprasījumu pēc mazām labas kvalitātes ierīcēm, kas aprīkotas ar mūsdienīgām tehnoloģijām un domātas plašam lietotāju lokam. Pirmā šīs sērijas kamera tika izlaista nemaz ne tik sen – 2000. gadā. Pirmā digitālā IXUS kamera bija mazākā tolaik pieejamā fotokamera. Lai būtu iespējams ražot vēl smalkākas kameras, 2010. gadā atmiņas kartes tips CF tika nomainīts ar nu jau plaši lietotajām SD. Vieni un tie paši modeļi tiek tirgoti gan Eiropā, gan ASV, gan Japānā, taču ar dažādiem nosaukumiem, kas turklāt pēdējā laikā mainījušies, tātad jābūt uzmanīgam, pasūtot savu Canon no ārzemēm. Bet pašiem jaunākajiem IXUS modeļiem, arī IXUS 1100 HS, nosaukumā pievienoti lielie burti H un S, kas apzīmē pārsteidzošo fotografēšanas kvalitāti. 

Izskata ziņā šis Canon modelis nav nekāds dizaina šedevrs, bet tas ir pietiekami gaumīgs, lai nebūtu kauns rādīt draugiem. Pievilcīgāku to padara noapaļotie stūri un spīdīgais metāla korpuss (pieejamas melnas, sarkanas un sudraba krāsas kameras). Ieslēgšanas/izslēgšanas un fotografēšanas slēdži novietoti, kā ierasts, ierīces augšpuses labajā pusē, bet patīkams bonuss ir turpat blakus esošā video uzņemšanas poga, kas ļauj momentā pārslēgties no bildēšanas uz video uzņemšanu un nepalaist garām nevienu iemūžināšanas vērtu brīdi.  Visu kameras aizmugurējo daļu sedz 3,2 collu LCD ekrāns, kuru izmantojot iespējams pārvaldīt visu kameru, ieskaitot arī funkciju Touch AF (fokusēšanas rīks). Blakus ekrānam izveidota tikai viena poga, kas paredzēta, lai pārslēgtos no fotografēšanas režīma uz bilžu apskati.

Zivs acs spēļu kamerāFunkciju ziņā Canon IXUS 1100 HS uzskatāma par labu, mūsdienīgu ierīci – nekā netrūkst un nekā nav arī par daudz. Tā kā tā paredzēta ikdienas lietošanai, tad pilnībā pietiek gan ar 12 megapikseļiem un HS sistēmu, kas ļauj uzņemt patiesu bildi arī tumšā laikā, neizmantojot ne zibspuldzi, ne arī pieejamo 12x tālummaiņu, kas gan vairāk uzskatāma par labu, nevis tikai apmierinošu. 

Kamerā iebūvēti visdažādākie video uzņemšanas un fotografēšanas režīmi, sākot no SmartAuto, kas nosaka ainu un no 32 variantiem (video – 21 varianta) izvēlas vislabākos iestatījumus, un no liela ātruma sērijveida fotografēšanas (7,8 kadri sekundē) līdz pat iFrame Movie (720p) un Movies Digest, kas noder klipu uzņemšanai, kurus pēc tam viegli iespējams kopīgot. Kamerā pieejami arī tā saucamie radošie režīmi, bez kuriem mierīgi varētu iztikt, taču tie spēj izraisīt lielu jautrību, piemēram, ceļojumā, braucot autobusā no viena iemūžināmā apskates objekta uz otru, var lieliski izklaidēties, bildējot ceļabiedrus ar tā saucamo zivs acs efektu, kas mums patika vislabāk, lai gan ir pieejami arī citi radošie režīmi, piemēram, Spēļu kamera, Senatnīguma efekts un Miniatūra),.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 16.10.2024

Marmora biste ir vērtīgāka nekā ģipša biste, tomēr tās abas sit pušu silikona biste.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko