Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kas notiek? ’2009 uzvarētāju diena Rīgā

Konkursa Kas notiek? uzvarētāji viesojas iestādēs un iztaujā cilvēkus, kas saistīti ar konkursa anketas jautājumiem.

Pagājušā gada 23.oktobrī jau vienpadsmito reizi notika laikraksta Diena organizētais zināšanu pārbaudes konkurss devīto klašu skolēniem Kas notiek?. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par notikumiem un procesiem Latvijā un pasaulē. Jauniešu interese un aktivitāte aug ar katru gadu: 1999.gadā piedalījās 68% Latvijas skolu, kurās mācās devītklasnieki, bet 2009. gadā - jau 96% šo skolu.

Balva uzvarētājiem ir pārsteigumu diena Rīgā. Jau agri no rīta devītklasnieki sapulcējās Dienas Mediju redakcijā, bet pēc tam izlozes kārtībā viņi devās uz Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Republikas Saeimu un aviokompāniju airBaltic Corporation, kā arī visi iepazinās ar Dienas Mediju darbu un preses izdevumu ražošanu Poligrāfijas grupas Mūkusala tipogrāfijā.

Devītklasniekus Rīgas pilī uzņēma Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet tūlīt pēc tās Vecrīgas otrā malā Eiropas Savienības mājā Rīgā viņus sagaidīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca.

Pēcpusdienā atelpai no jaunās informācijas pārpilnības devītklasnieki azartiski ripināja bumbas boulinga celiņos, un tad jau bija klāt vakara apbalvošanas ceremonija, kas notika konkursa ilggadējā drauga un atbalstītāja Swedbank mājā.

Pēc apbalvošanas ceremonijas konkursa jautājumu atbildētāji paši kļuva par jautātājiem - atraktīvā tandēma Ufo un Freda vadībā viņi iztaujāja diskusijas viesus, kuru nodarbošanās saistīta ar anketā uzdotajiem jautājumiem.

Jaunais Kas notiek? gads jau sācies pagājušā gada novembrī. Nākamie devītklasnieki, gatavojieties!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi