Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Grupa Tumsa atsāk aktīvu darbību

Grupa Tumsa ir atsākusi aktīvus mēģinājumus un sākusi darbu pie jaunas koncertu programmas izveides. Kā vēsta Tumsas paziņojums, grupai pievienosies arī mūziķis Valters Frīdenbergs.

„Par pirmo jaunā albuma vēstnesi ir izvēlēta dziesma  Pārāk daudz, kuru, ļoti iespējams, drīz arī varēs dzirdēt radiostaciju ēteros. Lai to visu veiksmīgi realizētu, mums pievienoties un palīdzēt ir piekritis mūsu sens draugs ar 20 gadu pieredzi mūzikā Valters Frīdenbergs,” informē grupa Tumsa.

Vairāku gadu garumā grupai Tumsa ir iekrājušās vairākas nepublicētas dziesmas, kuras radušās kopā ar draugiem un nu jau mūžībā aizgājušo Mārtiņu Freimani. „Tagad ir pienācis tas mirklis, kad vēlamies tās celt gaismā un apkopot vēl neizdoto Tumsas dziesmu albumā, kā tas bija jau ieplānots vēl pirms Mārtiņa traģiskās aiziešanas, tādējādi uzturot Mārtiņa piemiņu dzīvu,” teikts grupas publiskajā paziņojumā.

Nevēloties pieļaut spekulācijas publiskajā telpā, grupa Tumsa vēlreiz uzsver, ka M. Freimani neviens neaizvieto un nekad neaizvietos - viņš uz mūžiem paliks grupas Tumsa dvēsele un iedvesmotājs.  

Par topošo albumu grupas Tumsa dalībnieki stāsta: „Nedaudz pamainot aranžējumu, celsim gaismā sen nespēlētus un varbūt jau publikai nedaudz piemirstus Tumsas hītus, kā arī dažas koncertos nespēlētas dziesmas. Daudzu šo dziesmu radīšanā esam visi kolektīvi ņēmuši dalību, tādēļ tās par visiem 100% var saukt par Tumsas labākajām dziesmām.”

Tumsas jaunā sastāvā pirmā plašākā publiskā parādīšanās, kā arī jaunās dziesmas prezentēšana gaidāma 5. novembrī Latvijas Neatkarīgās televīzijas ēterā šovā OKartes Skatuves, kur jaunieši izpildīs grupas dziesmas savās interpretācijās. 11. un 12. novembrī grupa muzicēs kultūras klubā Pie Labvēlīgā Tipa. Decembrī paredzētas uzstāšanās gan Rīgā, gan Liepājā un Jelgavā.

Grupā Tumsa muzicē Jānis Daugalis (bass un balss), Haralds Drekslers (ritma un solo ģitāra), Kaspars Boroduško (bungas), Aigars Šmits (taustiņi) un Valters Frīdenbergs (vokāls un akustiskā ģitāra).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja