Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zigmara Liepiņa pirmatskaņojums gūst panākumus Gruzijā

Komponista Zigmara Liepiņa dziesmas Ja tu man esi angļu versijas Save Me pirmatskaņojums jauno vokālistu televīzijas konkursā Golden Talent Batumi 2011 guvis atzinību - jaunā Latvijas dziedātāja Dāvida Kalandijas izpildījumā šī dziesma tika atzīta par labāko nacionālo hītu.

Kā pastāstīja Z. Liepiņa pārstāvji, Gruzijas kūrortpilsētā Batumi pirmo reizi norisinājās jauno vokālistu televīzijas konkurss Golden Talent Batumi 2011, kurā piedalījās dziedātāji no 18 Eiropas un Āzijas valstīm. Latvijas pārstāvim - jaunajam dziedātājam D. Kalandijam - dalība šajā konkursā bija dubultas ugunskristības - viņš bija ne tikai jaunākais konkursa dalībnieks, bet uz viņa pleciem gūlās atbildība par Zigmara Liepiņa dziesmas Save Me pirmatskaņojumu, ko klātienē vēroja arī dziesmas autors ar dzīvesbiedri Mirdzu Zīveri.

„Ja ņem vērā apstākli, ka konkursa rīkotāji dažas dienas pirms konkursa acīmredzot politisku iemeslu dēļ aizliedza Dāvidam dziedāt šo skaņdarbu krieviski ar ģeniālā dzejnieka Iļjas Rezņika tekstu un pirmajam liela mēroga konkursam raksturīgajām organizatoriskajām kļūdām no rīkotāju puses, varu teikt, ka Dāvida Kalandijas sniegums bija labs. Protams, ir patīkami, ka dziesmas angļu versijas pirmatskaņojums tik ļoti uzrunāja 23 mūzikas profesionāļu žūriju, ka tai tika piešķirta godalga par labākā nacionālā hīta izpildījumu. Dāvids Kalandija ir dziedātājs, par kura gaitām es iesaku pievērst uzmanību - viņam ir visi profesionālie priekšnosacījumi, lai tuvākajos gados daudz ko sasniegtu,” pēc konkursa sacīja komponists Z. Liepiņš.

Konkursa žūrijā bija 18 valstu televīzijas kompāniju un mūzikas biznesa pārstāvji, kuru balsīm pievienojās tā sauktā Zvaigžņu žūrija, kurā darbojās arī pasaulē populārā r’n’b dziedātāja Šantelle. „Es ierados Batumi dažas dienas pirms konkursa un vēroju vairāku konkursantu mēģinājumus. Es uzreiz ievēroju Dāvidu un vēl pāris perspektīvus dziedātājus, kuru emocionālais dziedājums mani īpaši uzrunāja. Es viņam paredzu spožu nākotni,” sacīja Šantelle.

Pats konkursa dalībnieks D. Kalandija saka: „Gatavošanās konkursam nebija viegla, jo zināju, ka turp dosies arī Zigmars Liepiņš. Kad dzirdēju pārējo dalībnieku nacionālos hītus, sapratu, ka lielākie konkurenti ir Moldovas, Malaizijas un Armēnijas dziedātāji, taču žūrijas lēmums bija labvēlīgs man, par ko esmu ļoti priecīgs. Es gribu pateikt lielu paldies dziesmas autoram par uzticēšanos, un ceru, ka man vēl būs iespēja publikai nodziedāt arī dziesmas krievisko versiju, kuras nosaukums ir Mama.”

Līdz šim D. Kalandija bija plašāk pazīstams kā vienīgais Latvijas dziedātājs, kuram ir izdevies iekļūt Krievijas Pirmā kanāla Minuta Slavi superfinālā, dziedātājs ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja