Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aiztur astoņus nelikumīgi ieceļojušus afgāņus un viņu vietējo pavadoni

Viļakas pārvaldes robežsargi Latvijas-Krievijas pierobežas joslā Šķilbēnu pagastā pirmdien aizturēja astoņus Afganistānas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu, un vienu Latvijas pilsoni, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi ar dienesta suni apsekoja valsts robežu un konstatēja nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas pazīmes robežupes Kuhva krastā. Dzenot pēdas, uz lauku ceļa viņi atrada dubļos iestigušu pamestu automašīnu Opel Astra. Apsekojot apkārtni, kādā neapdzīvotā namā robežsargi atrada un aizturēja astoņus ārzemniekus bez personu apliecinošiem dokumentiem. Mājas bēniņos paslēpies tika atrasts un aizturēts arī viens Latvijas pilsonis. 

Aizturētie ārzemnieki pieprasīja patvērumu Latvijā. Pēc personu vārdiem, visi esot Afganistānas pilsoņi. Sākts kriminālprocess par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu.

Savukārt pret aizturēto 1990.gadā dzimušo Latvijas pilsoni uzsākts Kriminālprocess par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un par valsts robežas tīšu nelikumīgi šķērsošanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šāda veida pārkāpumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas