Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Aiztur viltus dziednieku; policija lūdz atsaukties cietušos

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizturējuši viltus dziednieku un maģijas pazinēju, kurš gandrīz divu gadu laikā no kāda Krievijas pilsoņa izkrāpis vairāk nekā 80 000 eiro.

Policijā izmeklēšana tika sākta pēc iesnieguma saņemšanas no kāda Krievijas Federācijas pilsoņa par to, ka no viņa izkrāpta nauda 83 940 eiro apmērā. Cietušais informēja, ka samaksājis par rokrakstā rakstītiem retiem, autentiskiem folkloras un etnogrāfijas darbiem, taču tā vietā saņēmis viltojumus.

Aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu policija nesen aizturēja 1984.gadā dzimušo Valdi Vilcānu, kurš, uzdodot sevi par dziednieku un maģijas pazinēju, piedāvāja savus pakalpojumus ievietojot internetā šāda rakstura sludinājumus "Melnā maģija. Piebūrums. Vēlamā partnera piesaiste. Aizsardzība pret neuzticību. Ienaidnieku sodīšana. Lāsts. Palīdzība biznesa jautājumos. Zelta rituāls uz naudu. Konfidenciā[email protected]"

Tika noskaidrots, ka vīrietim nav atbilstošas izglītības, nav sertifikāta, kā arī viņš nav iekļauts dziednieku sarakstos, kuriem ir tiesības veikt šāda veida darbības.

Šobrīd policijai ir izdevies noskaidrot, ka jau pieminētais Krievijas pilsonis nav vienīgais viltus dziednieka upuris. Šā gada laikā ap 700 latiem par saņemtajiem pakalpojumiem ir samaksājusi vēl kāda persona.

Par šo faktu policijā ir uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Šobrīd vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli – policijas kontrole.

Izmeklēšanas laikā noskaidrotā informācija liecina, ka šis cilvēks ir darbojies ilgstošu laika posmu, tādēļ policija neizslēdz iespēju, ka apkrāpto cilvēku skaits varētu pieaugt. Policija lūdz vērīgi aplūkot attēlā redzamo vīrieti – Valdi Vilcānu – un, ja esat kļuvis par viņa pretlikumīgo darbību upuri, policija aicina vērsties Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, zvanot pa tālruni 67208266.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas