Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aizturēta jauniešu banda, kas Jūrmalā un Rīgā veikusi virkni zādzību

Valsts policijai (VP) izdevies aizturēt jauniešu bandu, kas Jūrmalā un Rīgā veikusi vismaz 24 zādzības, portālu Diena.lv informēja VP.

Šā gada janvārī un februārī Jūrmalā tika izdarīta virkne zādzību – izsitot vai uzlaužot ieejas durvju stiklu, pa naktīm tika apzagti vairāki veikali. Tāpat vairākās adresēs tika nozagtas numurzīmes un izdarītas zādzības no degvielas uzpildes stacijām.

Izmeklēšanas laikā Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidroja četru jauniešu iespējamu saistību ar šiem noziegumiem. Pašreizējā informācija liecina, ka šie jaunieši, no kuriem viens ir nepilngadīgs, darbojušies kā personu grupa.

Policisti ir ieguvuši pierādījumus, ka puiši Jūrmalā ir izdarījuši vismaz astoņas zādzības no degvielas uzpildes stacijām, septiņas zādzības no veikaliem un piecas automašīnu numurzīmju zādzības. Tāpat šī personu grupa tiek turēta aizdomās par vismaz četrām degvielas uzpildes staciju apzagšanas epizodēm Rīgā.

Jaunieši, izmantojot nozagtās automašīnu numurzīmes, braukuši uz degvielas uzpildes stacijām, kur zaguši degvielu. Savukārt no veikaliem zagti tabakas izstrādājumi un alkohols.

Veicot meklēšanas pasākumus, pēdējo pāris nedēļu laikā Jūrmalas iecirkņa policisti ir aizturējuši visus aizdomās turētos jauniešus. Viņu vidū ir trīs 1995. gadā dzimuši puiši un viens 2000. gadā dzimis puisis. Divi no viņiem jau iepriekš ir sodīti par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi. Par zādzību ar iekļūšanu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Par zādzību nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt par reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Diviem no aizdomās turētajiem ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Top komentāri

Paldies policijai par darbu!
P
Paldies policijai par labi padarītu darbu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas