Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aizturēta personu grupa, kas ar viltotām kartēm no bankomātiem izņēmusi 8 000 latu

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar AS_ Swedbank _un AS PrivatBank drošības dienestu darbiniekiem aizturējuši trīs personu grupu, kas, izmantojot viltotas maksājuma kartes, no bankomātiem izņēmuši aptuveni 8000 latu, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Divi Rumānijas pilsoņi - 26 gadus vecs vīrietis un 25 gadus veca sieviete - un viens 27 gadus vecs Moldāvijas pilsonis aizturēti nozieguma veikšanas brīdī, kad ar viltotu karti no bankomāta centās izņemt skaidru naudu.

Policija noskaidrojusi, ka aizturētie no sākuma uz bankomātiem uzstādījuši ierīces ar kuru palīdzību ieguva banku klientu maksājumu karšu datus un pēc tam, izmantojot viltotas maksājumu kartes, izņēma no bankomātiem skaidru naudu. Nauda izņemta dažādās Latvijas pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Liepājā un Ventspilī.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šādā veidā nauda izņemta aptuveni 200 reizes un nelikumīgi iegūti ap 8000 latu.

Personu dzīvesvietu kratīšanas laikā atrasti arī lietiskie pierādījumi - 30 viltotas maksājumu kartes, ierīces maksājumu karšu viltošanai, datortehnika, kurā tika glabāti maksājumu karšu dati, kā arī skaidra nauda - 4000 latu.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193.panta 4.daļas "Par nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem, ja tas izdarīts atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās un pēc Krimināllikuma 193¹. panta par atkārtotu viltotu maksāšanas līdzekļu izmantošanu un datu iegūšanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot maksāšanas līdzekļus.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa abiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, savukārt sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas