Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Anna Jansone aizvien meklēšanā; bērns miris no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma

Pagājušā gada 2. novembrī mežā Jelgavas novadā bez dzīvības pazīmēs tika atrasta iepriekšējā dienā bezvēsts prombūtnē izsludinātā 2023. gadā dzimusī Luīze Evertovska, bet viņas māte – 1989. gadā dzimusī Anna Jansone diemžēl aizvien nav atrasta. Valsts policija ir saņēmusi ekspertīžu rezultātus saistībā ar zīdaiņa nāves cēloni, konstatējot, ka bērns miris no pēkšņās nāves sindroma.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas var noderēt sievietes meklēšanā, sazināties ar Valsts policiju, tostarp aizvien aicinām iedzīvotājus, kuri dodas uz Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimi, pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā. Sazināties ar Valsts policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67086678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu: [email protected].

Jau ziņots, ka pagājuša gada 1. novembrī Valsts policija saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku. Nākamajā dienā, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, Valsts policijas darbinieki mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā diemžēl tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes.

Valsts policija ir saņēmusi ekspertu atzinumu par zīdaiņa nāves iemeslu un konstatēts, ka bērns miris 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nav konstatētas ķīmisku vielu paliekas.

Pazudusī Anna Jansone aizvien nav atrasta. Šobrīd tiek strādāts vairākos virzienos, tiek pārbaudīta informācija. Ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd fiziski iespējamā pazušanas vieta netiek pārmeklēta, bet, ja policijas rīcībā esošā informācija norādīs uz tādu nepieciešamību, noteikti uzreiz tiks reaģēts.

Kopš pirmās pazušanas dienas veikti dažādi meklēšanas pasākumi, piesaistot lielus cilvēkresursus. Meklēšanā iesaistījušies gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, gan Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki, Valsts policijas koledžas kadeti, Zemessardze, biedrības bezvests.lv un “K9 SOS”, VUGD un pašvaldības policijas ūdenslīdēji, kā arī, protams, brīvprātīgie un sievietes tuvinieki. Tāpat meklēšanā tika izmantoti tehniskie līdzekļi, piemēram, droni, kā arī Valsts robežsardzes helikopters.

Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, tostarp video ieraksti, kas var noderēt Annas Jansones meklēšanā, sazināties ar Valsts policiju! Tostarp aicinām iedzīvotājus, kuri dodas uz Lielā Ķemeru tīreļa purva apkaimi (pie šosejas P101, starp Liepājas šoseju un Ventspils šoseju), pievērst uzmanību, vai šajā vietā neatrodas viena litra tilpuma antifrīza pudeles baltā krāsā. Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone šādu pudeli iegādājusies un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi. Sazināties ar Valsts policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67086678 vai 110, vai arī rakstot e-pastu: [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas