Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atklāj apjomīgu cigarešu kontrabandu, kas uz Lielbritāniju sūtīta cepumu pakās

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas Latvijā reģistrēta uzņēmuma kravas sūtījumā ar cepumiem uz Lielbritāniju februāra beigās atklāja 182 400 kontrabandas cigarešu LM Red Label bez akcīzes markām. Uz aizdomu pamata par sistemātisku darbību pašlaik ierobežoti arī citi šī uzņēmuma sūtījumi uz Angliju, portālu _Diena.

lv_ informēja VID preses pārstāve Evita Teice-Mamaja.Veicot riska informācijas pārbaudi, VID amatpersonas pārbaudīja kāda Latvijas uzņēmuma kravas sūtījumu uz Lielbritāniju. Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem darījumā bija iesaistīti Latvijā, Igaunijā un Anglijā reģistrēti uzņēmumi, un nosūtāmajā kravā atradās 656 iepakojumi Latvijā ražotu cepumu. Pārbaudes laikā tika atklāts, ka iepakojumos starp cepumu iesaiņojumiem atrodas cigaretes bez akcīzes markām.Kopumā izņemts 182 400 cigarešu, par kurām nenomaksātā akcīzes nodokļa summa lēšama 15 000 eiro apmērā.Par konstatēto faktu tajā pašā dienā VID Muitas kriminālpārvaldē tika uzsāktas lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Pašlaik tiek lemts jautājums par lietas materiālu nosūtīšanu Valsts policijai izvērtēšanai un kriminālprocesa uzsākšanai.VID rīcībā esošā informācija liecina, ka līdzīgas cigarešu kravas minētais uzņēmums uz Lielbritāniju ir nosūtījis jau iepriekš. Sadarbībā ar kaimiņvalstu tiesībsargājošo iestāžu kolēģiem tika ierobežoti arī citi šī uzņēmuma sūtījumi uz Angliju.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas