Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ballē Kursīšos izsmej jauna vīrieša dejotprasmi - viņš atriebjas, aizdedzinot pāridarītāja māju

Policija pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par tīšu svešas mājas dedzināšanu, kurā tiek vainots kāds vīrietis, kurš ēku aizdedzinājis aizvainojumā par viņa dejotprasmes izsmiešanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 16.decembrī policijā saņemta informācija, ka Saldus novada Kursīšu pagastā deg dzīvojamā māja. VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā, vai ja tā izdarīta lielā apmērā. Pēc pāris dienām uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts 1995.gadā dzimis vīrietis un viņš atzīts par aizdomās turēto.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka naktī uz 16.decembri Kursīšu pagastā notikusi balle. Pasākuma laikā lietoti alkoholiskie dzērieni un kāds vīrietis, neapzinoties savu rīcību, apsmējis 1995.gadā dzimuša vīrieša dejotprasmi, par ko dejotājs apvainojies un sadusmojies. Būdams alkoholisko dzērienu ietekmē un dusmu vadīts, viņš tīši aizdedzinājis izsmējēja dzīvojamo māju. Ar savām darbībām 1995.gadā dzimušais vīrietis nodarījis mantisko kaitējumu aptuveni 2180 eiro apmērā.

Vīrietis savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst. Viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šeršņova arī informēja, ka policija pabeigusi izmeklēšanu par kādu citu ugunsgrēku Talsu novada Launcienes pagastā, kur 2018.gada jūlijā dega īpašuma grīda. Arī šī ugunsnelaime izraisīta tīši.

Likumsargi par notikušo sāka kriminālprocesu, kurā noskaidrots, ka kāds vīrietis, būdams alkohola reibumā, tīši ar sērkociņiem aizdedzinājis virtuves telpā uz grīdas esošās plastmasas pudeles, izraisot ugunsgrēku, tādējādi radot 60 eiro lielus materiālos zaudējumus. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu VP aizturēja 1973.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts. Vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

Top komentāri

TrollisJT
T
Es esmu pārsteigts! Dejot prasme? Vai tad vairs kāds vispār prot dejot? Šoks!
Tautasdeja
T
Muļķis muļķi muļķīgi piemuļķoja.
Njā,
N
Labi parāda kāds kontingents ir palicis lauku reģionos..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas