Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bolderājā uz ielas atrod narkotikas pārdozējušu sievieti un pārsalušu bērnu

Bolderājā vīrietis uz ielas atrod narkotikas pārdozējušu bijušo klasesbiedri, vēsta Rīgas Pašvaldības policija.

10. novembrī pulksten 20.47 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti Bolderājā, kura, pieskatot bērnu, aizmigusi uz ielas. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, ierodoties norādītajā vietā, pamanīja uz zemes guļošu sievieti. Apkārt viņai stāvēja trīs vīrieši. Viens no viņiem policistiem pastāstīja, ka sabiedriskā transporta pieturvietā atpazinis savu bijušo klasesbiedreni. Sieviete bija saļimusi uz soliņa, savukārt viņai blakus stāvēja aptuveni četrus gadus vecs zēns. Bērns bija pārsalis un pārbijies. Vīrietis nolēmis sievieti ar bērnu šādā stāvoklī uz ielas neatstāt. Ņemot vērā, ka bijušais klasesbiedrs zināja, kur zēna māte dzīvo, viņš sazvanījis savu brāli, lai viņš atbrauc ar automašīnu. Sieviete ar zēnu aizvesta līdz daudzdzīvokļu namam, kur pasaukta puisēna vecmāmiņa. Bērns nodots sirmajai kundzei, kura nekavējoties zēnu ieveda dzīvoklī. Par notikušo nolemts informēt policiju.

Likumsargi uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri, apskatot saļimušo sievieti, nolēma viņu hospitalizēt. Apskates laikā sieviete nedaudz atžirga un sāka vemt. Aizdomās par narkotiku pārdozēšanu bērna māte nogādāta slimnīcā.

Vienlaikus no zēna vecmāmiņas noskaidrots, ka meita regulāri lietojot gan alkoholu, gan aizliegtās vielas. Tāpat viņa šādā stāvoklī regulāri pieķerta, pieskatām savu bērnu. Vecmāmiņa jau bija vērsusies Rīgas bāriņtiesā ar lūgumu viņai piešķirt aizbildņa tiesības, tomēr saņēmusi atteikumu. Līdz ar to šajā reizē tika nolemts izsaukt policiju, lai piefiksētu notikušo.

Policisti devās apsekot zēna mājvietu. Apskates laika konstatēti bērna attīstībai atbilstoši apstākļi.

Jautājot zēnam, ko darījis notikuma dienā ar māti, viņš pastāstīja, ka mamma bijusi viesnīcā ar citiem vīriešiem, dzērusi alu un draudējusi fiziski izrēķināties ar vecmāmiņu.

No aculieciniekiem pieņemtas liecības. Bērna mātei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par vecāku aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par notikušo informēti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki, kā arī Rīgas bāriņtiesa.

Top komentāri

pepe
p
reāli žēl bērna
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas