Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Centrāltirgū izņemti arī ieroči, munīcija un 40 000 eiro

Valsts policija (VP) lietā par akcizēto preču nelikumīgu apriti AS Rīgas centrāltirgus teritorijā kratīšanās izņēmusi arī ieročiem līdzīgus priekšmetus, munīciju un 40 560 eiro, informē Valsts policija.

Pagājušajā nedēļā Valsts policija veica vērienīgas kratīšanas Rīgas centrāltirgū, kurās iesaistījās arī kolēģi no Valsts policijas pretterorisma vienības Omega, Speciālo uzdevumu bataljona, kā arī citiem policijas iecirkņiem. Kratīšanās piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienests kinologi ar dienesta suņiem, kā arī Rīgas pašvaldības policija.

Kopumā tirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā veiktas 89 kratīšanas, kuru rezultātā izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un aptuveni 11 litri alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām.

Kratīšanu laikā izņemti arī 40 560 eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņas. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna BMW X3 un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Patlaban izmeklēšanā tiek skaidrota ieročiem līdzīgo priekšmetu, munīcijas un skaidrās naudas izcelsme.

Kopumā aizturētas 12 personas vecumā no 20 līdz 58 gadiem. Četrām personām, 1970., 1975. un 1977.gadā dzimušiem vīriešiem, kā arī 1976. gadā dzimušai sievietei, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. No apcietinātajiem divas personas jau iepriekš nonākušas VP redzeslokā, no kurām viena par nelikumīgu akcīzes preču apriti sodīta administratīvā kārtībā jau 49 reizes. 

VP priekšnieks Ints Ķuzis šorīt Latvijas televīzijā apliecināja, ka starp aizturētajiem ir gan tirgus amatpersonas, gan tiešie tirgotāji, gan arī privāta uzņēmuma pārstāvji. 

"Cīņa ar nelikumīgu akcīzes preču apriti vienmēr ir bijusi mūsu prioritāte. Ir ieguldīts apjomīgs, mērķtiecīgs darbs, kas ir vainagojies ar rezultātiem. To apliecina ne tikai nedēļas izskaņā veiktās policijas darbības, bet arī iepriekš sasniegtie rezultāti. Tomēr mēs saprotam, ka ir cilvēki, kas joprojām uztur šo nelegālo rūpalu, tādēļ ir svarīgi nepārtraukti cīnīties ar šo problēmu, ko policija arī aktīvi dara," uzsvēra VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Vienlaikus likumsargi aicina arī iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot nelikumīgu akcizēto preču iespējamām tirdzniecības vietām.

Patlaban minētajā lietā kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa.  

Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

 

Top komentāri

no malas skatoties
n
Mani pārsteidza, ka 49 reizes sodītais vēl cītīgi strādā tirgu. Laikam 50 reizes jubileju atzīmēs ar uguņošanu. Spirtiku, vodku, cigaretes vārdus dzird katru dienu visu gadu. Tikai tagad atmodušies kārtībnieki.
Opā !
O
Baraņņika "kašķis" ar Burovu,uzņem apgriezienus ! p.s. Tik kādēļ nav aizturēti N.Ušakovs un D.Turlais(Drošības,kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs),jo "spirtik,vodka,sigareti" Centrāltirgū jau tirgo gadiem ilgi !
Vecsčekists
V
Vislabāk man patika stāsts par reiz konfiscēto "Latvijas Balzama" dažādu nosaukumu produkciju, kuru no "Latvijas Balzama" ataicinātie eksperti... nepazina!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas