Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperts: Lepēnas ievēlēšanas gadījumā ES var zust solidaritātes gars

Francijas prezidenta amata kandidātes Marinas Lepēnas liktais uzsvars uz nāciju suverenitāti viņas ievēlēšanas gadījumā var izraisīt domino efektu arī citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Sprūds norāda, ka, līdzīgi kā ASV prezidents Donalds Tramps, arī Lepēna liek uzsvaru uz nāciju suverenitāti, kur katrs ir par sevi un katram ir savas intereses, tostarp Francijai. Tāpat Sprūds uzskata, ka aktuāls ir jautājums, kas ir ES, ja Francija izvēlas būt suverēna, bet tajā pašā laikā tomēr neizstājas no ES.

Eksperts atzīmē, ka, neskatoties uz to, ka Lepēna nav bijusi pasargāta no skandāliem, tie tomēr nav atstājuši nozīmīgas sekas viņas atbalstā. Vienlaikus Sprūds ir pārliecināts, ka iespējamās Lepēnas uzvaras sekas nevajag dramatizēt. "Protams, teorētiski pastāv iespēja, ka Lepēnas uzvaras gadījumā Francija varētu izstāties no ES, tomēr viņa saprot, ka ne visi to vēlētos, līdz ar to nedaudz jau tiek mainīta retorika," komentēja eksperts.

Jau ziņots, ka Lepēna solījusi uzvaras gadījumā atteikties no eiro un sarīkot referendumu par valsts dalību ES.

Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 23.aprīlī, bet otrā kārta paredzēta 7.maijā.

Top komentāri

maksis
m
Solidaritāte var būt valsts pilsoņu starpā vai strap līdztiesīgu, sadarbībā ieinteresētu valstu pilsoņiem. "Solidaritāte", par kādu iestājas Lapēnas pretinieki, ir solidaritāte pret uz francūžu un citu eiropiešu nodokļu maksātāju naudas parazitējošiem muslimiem, kuri pēc tam gaudo "Allahu akbar", kā tas kurš vakar Orly lidostā mēģināja sarīkot teroraktu.
reptilis
r
Mums stāsta,ka Francija ir demokrātiska valsts....Lepēnai ir izvirzīta apsūdzība par to ,ka viņa ir ievietojusi savā mājas lapā fotogrāfijas ar Islāma valsts briesmu darbiem un tos nosodījusi.....uzminiet,kurā valstī ir izvirzītas tādas pašas apsūdzības??? .....-nedemokrātiskajā Krievijā par līdzīgiem ""nodarījumiem"":))))))) cik ironiski...
nu nu
n
atļaušos atgādināt cienījamajam ekspertam, ka eiropas savienība ir nevis solidaritātes, bet ekonomiskā savienība. tas, ka brisele šobrīd ir pilnīgi nojūgusies un grib uztaisīt eiropas savienotās valstis, atņemot valstīm pašnoteikšanos, tas ir cits jautājums. un tieši jācer, ka lepēna uzvarēs, jo viņa varētu šo ārprātu apturēt. turklāt par to solidaritāti runājot - lai nu eksperts man pastāsta par to rietumu solidaritāti veikalā, kur mums, austrumeiropiešiem, ražo pilnīgi citu un daudz sliktāku produkciju kā rietumos, bet ar to pašu zīmolu nosaukumiem!! un tas pilnīgi visā, sākot ar pārtiku un beidzot ar drēbēm!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas