Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Glābēji no ūdens izcēluši divus mirušus cilvēkus un no auto vraka atbrīvojuši bojāgājušo

Laika posmā no 11. augusta plkst. 6.30 līdz 14. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 139 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, 71 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājumi. Glābēji no ūdens izcēluši divus bojāgājušos, bet vēl vienu mirušu cilvēku ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvojuši no vieglās automašīnas vraka.

Piektdien plkst. 14.01 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Salnas ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija uzsācis dzēšanas darbus.

Pustrijos pēcpusdienā Ķekavas novada Ķekavas pagastā, dedzinot ugunskurā lapas un zarus, viens cilvēks cieta. Degšanas platība bija 2 m2 platībā.

Sestdien neilgi pēc diviem dienā Ogres novada Ķegumā pēc ceļu satiksmes negadījuma, kura rezultātā vieglā automašīna atradās grāvī, ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja bojāgājušo. Savukārt naktī uz svētdienu, plkst. 03.49, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rīgas ielu Līvānos, kur grāvī atradās vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja trīs vieglajā automašīnā iespiestus cilvēkus, bet vēl divi no tās izkļuva paši saviem spēkiem. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa.

Svētdien plkst. 14.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Malnavas pagastu, kur dega labības lauks 17 hektāru lielā platībā, kā arī vieglā automašīna 6 m2 platībā.  Plkst. 15.53 ugunsgrēks likvidēts.

Neilgi pēc vienpadsmitiem dienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Šēderes pagastu, kur divi cilvēki apmaldījušies mežā. Izmantojot autocisternas raidīto skaņas signālu, kā arī sazinoties pa tālruni, cilvēkiem tika norādīts pareizas virziens izejai no meža.

Plkst. 14.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Piltenes pagastu, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā. Telefoniski apmainoties ar informāciju un sniedzot norādes, kā arī ieslēdzot autocisternas skaņas signāli, cilvēki izvesti no meža.

Plkst. 16.26 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ģenerāļa Baloža ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega elektro skūteris 5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanas no ēkas evakuējās divi cilvēki, kā arī skūteris iznests kāpņu telpā.

Plkst. 22.50 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kvēles ielu Rīgā, kur kaimiņi ziņoja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens 0,01 m2 platībā. Dzīvoklī atrasts cilvēks, kurš izglābts un nodots NMPD darbiniekiem.

Piektdien no Ķīšezera Rīgā ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Sestdien Ropažu novada Garkalnes pagastā ugunsdzēsēji glābēji no Sunīšu ezera izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas