Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Gulbenes novadā ugunsgrēkā iet bojā sieviete

Gulbenes novada Daukstu pagastā īsi pirms pusnakts izcēlās ugunsgrēks. Divstāvu dzīvojamās mājas 2.stāvā dega istaba 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no mājas iznesa divus cilvēkus. Vīrietis bija saindējies ar dūmiem, bet sieviete jau bija bezsamaņā. Glābēji līdz mediķu ierašanās brīdim veica sirds masāžu, taču glābt viņu vairs nevarēja, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz trijiem izsaukumiem, kur cilvēki daudzdzīvokļu mājā bija sajutuši dūmu smaku un, kā vēlāk izrādījās, pie vainas bija bez uzraudzības uz plīts atstāts ēdiens, kas jau bija sācis degt. Rīgā, Detlava Brantkalna un Dzelzavas ielā dzīvokļa saimnieki gan bija attapušies paši un aizdegšanos likvidējuši. Taču kādā citā namā Dzelzavas ielā apmēram 70 gadus vecs vīrietis bija tik stipri saindējies ar degšanas produktiem, ka mediķi viņu nogādāja slimnīcā.

Šonakt plkst. 00.57 VUGD saņēma informāciju, ka Engures novada Ķesterciemā deg neapsaimniekota ēka. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, liesmas jau bija pārņēmušas visu 1,5 stāvu koka ēkas jumtu. Kopējā degšanas platība 120 m2. Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja tas, ka dzēst nācās ar ūdens pievešanu - tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija 5 km attālumā.

Tilžas posteņa ugunsdzēsēju glābēju palīdzība vakar ap plkst. 15.16 bija nepieciešama Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem un kādam Balvu novada iedzīvotājam. Māja, kurā dzīvoja slimnieks, atradās nomaļā vietā, kur šajos laika apstākļos nav iespējams piebraukt ne mediķu, ne arī ugunsdzēsēju mašīnai. Ugunsdzēsēji glābēji slimnieku no mājām līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnai nesa apmēram 2,5 km.

Aizvadītajā diennaktī VUGD izbrauca uz 25 notikumiem. Kopumā dzēsti 12 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi, bet divi bija maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos  cieta divi cilvēki un bojā gāja viens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas