Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ķengaragā divi recidīvisti ar kaujas ieroci šaudās uz ielas un apstādinātajā trolejbusā

Valsts policija Ķengaragā aizturējusi divus recidīvistus, kuri ar kaujas ieroci pamatīgi ālējušies uz ielas un apstādinātajā trolejbusā. Pie aizturētajiem atrasts ne tikai kaujas ierocis, bet arī maisiņi ar pulveri, kas, visticamāk, ir narkotikas.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka trešdienas rītā ap plkst.6 policija saņēma zvanu no kādas trolejbusa vadītājas par to, ka Salaspils ielā divi vīrieši ar vieglo automašīnu nobloķējuši ceļu trolejbusam, iekāpuši spēkratā un sākuši kautiņu ar pasažieriem. Turklāt vienam no iesaistītajām personām ir ierocis.

Uz notikuma vietu steidzīgi devusies tuvākā policijas ekipāža. Kad atsteigušies likumsargi, kautiņš jau bija tiktāl atrisinājies, ka pasažieri abus uzbrucējus bija aizturējuši un nodeva tos policistiem kopā ar TT pistoli.

Pēc sākotnējās informācijas, šim notikumam apstākļi meklējami nedaudz agrāk, kad abi uzbrucēji gājuši pa ielu un šaudījušies ar jau pieminēto kaujas ieroci. Šaudoties sabojāta pietura un kāds dzīvokļa logs.

Abi brašuļi pieturā ieraudzījuši vīrieti un piedraudējuši tam ar ieroci. Viņš gan nav apjucis un ar abiem sācis cīņu, kuras laikā izdevies atņemt ieroci, bet tad vīrietis ielecis nupat piebraukušajā trolejbusā. Abi uzbrucēji trolejbusam ar automašīnu dzinušies pakaļ.

Viens no aizturētajiem dzimis 1992.gadā, un viņam ir četras sodāmības, viņš no cietuma atbrīvojies tikai šogad janvārī. Otrais dzimis 1971.gadā, un arī viņam ir četras sodāmības.

Policija vīriešu automašīnā atrada vienu patronu un divus maisiņus ar pulveri, kas, visticamāk, ir narkotikas. TT pistole ir nelegāla, un tās izcelsmi vēl noskaidros. Noskaidros arī, vai ierocis nav izmantots citos noziegumos.

Policijā sākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā un saistīts ar mantas bojāšanu un lietojot ieročus.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz septiņiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas