Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kokneses kokaīna lietā vēl viens aizturētais

Kokneses kokaīna lietā aizturēts un apcietināts vēl viens cilvēks, intervijā LTV pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pēc Ķuža vārdiem, arī šis cilvēks dzīvojis un strādājis Latvijā. Aizturētais esot bijis "saistīts ar kravas virzību", taču sīkāku informāciju Ķuzis nesniedza.

Kokaīna kravas mērķis nav bijusi Latvija, bet reālo galamērķi Ķuzis nenosauca, uzsverot, ka to vēl noskaidro izmeklēšanā.

Jau vēstīts, ka 8. janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kokaīna kravu - 42 kartona kastes, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Valsts policija šajā lietā sākotnēji aizturēja piecus Latvijas pilsoņus. Trīs personām uzreiz tika piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, tika noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts, kuriem Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 9.janvārī kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Abi tiesas lēmumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka viens no Kokneses kokaīna lietā aizturētajiem ir arī bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods, savukārt telekanāls LNT vēstīja, ka aizturēts arī Imants Bunga, kurš, pēc paša vārdiem, par saimniecībā glabātajām narkotikām neko neesot zinājis un vien piestrādājis par kurinātāju.

"Nekā personīga" vēstīja, ka kokaīna lietā policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā, savukārt Skrabānam izdevies Latviju pamest. Aizdomīgās kastes veda "JS products". Vaivods kā savu darba vietu "Facebook" norādījis "JS products", kas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem un tās vienīgais īpašnieks ir Jānis Skrābāns. Raidījums vēstīja, ka Vaivods līdz 2008.gadam bija Valsts policijas darbinieks.

Top komentāri

Mentnīdējs
M
Latvijas menti jau neko vērtīgu nav izdarījuši, tikai aizturējuši pliku kravu, bet ne galveno vainīgo - ZZS ziedotāju, kam atļāvuši aizbēgt no Latvijas. Tagad tas vēl viens aizturētais šī ZZS smerdeļa vietā laikam izrādīsies tā kaimiņu tante, kas redzējusi rosību tai šķūnī.
spriidiic
s
Tikai pēc citu valstu pieprasījuma kaut ko dara. Rīgas Satiksmē poļi , Koknesē Ekvadora , 1992.g. Olainfarmā amerikāņi godmanim rebes izčakarēja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas