Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķuzis par Olaines dūrēju: Skaidrojam, kas tam cilvēkam prātā

Pēc svētdienas vakara šausmām un pirmdienas satraukuma olainieši varēja atviegloti nopūsties tikai vēlā pirmdienas vakarā, kad policijai izdevās notvert īsto sešu savu līdzcilvēku sadūrēju.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis Dienai atzina, ka grūti izskaidrot šādus gadījumus savādāk, kā vien «ar kādu vielu ietekmi vai prāta problēmām», tādēļ jāpriecājas, ka Latvijas ieroču aprites likums ir ļoti stingrs.

Jau ziņots, ka svētdienas vakarā no pulksten 21.30 līdz pusnaktij kāds ar nazi bruņojies vīrietis, iespējams, laupīšanas nolūkos Olainē sadūris sešus cilvēkus vecumā no 17 līdz 48 gadiem. Pēc visu nakti ilgušas meklēšanas policija pirmdienas rītā ap pulksten sešiem aizturēja iespējamo vaininieku, tomēr, pieļaujot, ka nav notverts īstais, kriminālpolicija turpināja pastiprināti strādāt. Tas vainagojās ar panākumiem - īsto vaininieku izdevās atrast pirmdienas vakarā.

Tas izrādījās kāds 1966. gadā dzimis vīrietis, kurš gan agrāk tiesāts nav, bet atradies policijas redzeslokā saistībā ar zādzībām. Pirmdienas rītā aizturētais 1975. gadā dzimušais vīrietis tagad tiek turēts aizdomās par līdzīga uzbrukuma izdarīšanu kādam savam paziņam pirms nedēļas. «Stādieties priekšā, ir seši sadurti cilvēki slimnīcā, viņus operē. Mēs nevaram gaidīt, kamēr viņi būs spējīgi sniegt liecības, un tikai tad sākt meklēt vainīgo. Un, lūk, parādījās šis apstāklis par sadurto vīrieti, kas bija pietiekoši līdzīgs, lai varētu vilkt paralēles, ka viņš varētu ko līdzīgu izdarīt atkal. Tad viņu aizturēja, un sākās darbs, līdz parādījās citi apstākļi,» Dienai skaidroja I. Ķuzis.

VP priekšnieks gan atzina, ka «grūti iedomāties citu izskaidrojumu kā to, ka šis gadījums ir saistīts ar kādu vielu ietekmi vai prāta problēmām», tomēr uzsvēra - «kas tam cilvēkam prātā, mēs tagad skaidrojam».

Viņš atzina, ka līdzīgi gadījumi, kaut ārkārtīgi reti, tomēr turpina notikt arī Latvijā. «Paldies Dievam, mūsu ieroču aprites likums, salīdzinot ar citām valstīm, ir daudz stingrāks, tomēr, pat par spīti tam, mums ir precedents, piemēram [Nikolajs] Zikovs [kurš pagājušogad kinoteātrī nošāva citu kino apmeklētāju], kas parāda, ka var būt pat visstingrākās pārbaudes, bet cilvēciskais faktors paliek,» viņš norādīja.

Kopumā laupīšanas uzbrukumi Latvijā tomēr pēdējos gados esot kļuvuši mazāk vardarbīgi. «Var somiņu izraut, telefonu atņemt, pagrūst, bet iet un durt vai, kā kādreiz, pielietot ieroci, lai aplaupītu - tādas lietas jau pārsvarā ir pagātne,» teica policijas priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas