Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Narkotirgoņu grupējumam atsavina 10 000 eiro, trīs automašīnas un 11 kilogramus marihuānas

Valsts policija (VP) kādam narkotirgoņu grupējumam atsavinājusi 10 000 eiro, trīs automašīnas un aptuveni 11 kilogramus marihuānas, informē likumsargi.

Oktobra beigās policija aizturēja organizēto grupu un konstatēja slēpni Rīgas centrā, neapdzīvotā noliktavā dzīvojamo māju masīvā.

Likumsargi veica desmit kratīšanas gan aizdomās turēto personu dzīvesvietās, gan uzturēšanās vietās un vairākos transportlīdzekļos un kopumā atsavināja desmit kilogramus un 750 gramus marihuānas, trīs automašīnas un skaidru naudu 10 000 eiro apmērā. No aprites izņemto aizliegto vielu apmērs atzīstams kā liels.

Aizdomās par neatļauto narkotisko un psihotropo vielu realizāciju lielos apmēros policisti aizturēja piecas personas. Visas personas ir vecumā ap 25 gadiem un iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā.

Organizētas grupas dalībniekiem bijis noteikts lomu sadalījums - kāds nodarbojies ar narkotisko vielu piegādi, bet cits - ar fasēšanu, transportēšanu un tālāku realizāciju. 

Tāpat, veicot operatīvās darbības, noskaidrots, ka, iespējams, narkotiskās vielas ievestas no Nīderlandes ar nolūku realizēt Latvijā.

Aizdomās turētajiem draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem un mantas konfiskācija.

Oktobra beigās visām piecām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Lai efektīvi cīnītos ar šāda veida noziegumiem, policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot par personām, kuras saistītas ar narkotisko vielu apriti, kā arī par narkotisko vielu tirdzniecības vietām.

Ziņot iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu elektroniski bez e-paraksta portālā "Latvija.lv" vai elektroniski ar e-parakstu, sūtot vēstuli uz "[email protected]".

Tāpat narkotisko vielu tirdzniecības vietas iespējams atzīmēt arī interaktīvajā kartē, kas pieejama interneta adresē "

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas