Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pabeigta izmeklēšana lietā par 14 sieviešu apkrāpšanu

Jūlijā Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) pabeidza izmeklēšanu lietā par 14 sieviešu apkrāpšanu. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turētais vīrietis vairāku gadu garumā mantkārīgā nolūkā no interneta portālos iepazītām jaunām sievietēm, izmantojot viņu uzticību, bija izkrāpis naudu. Rezultātā cietušajām nodarīts morālais un materiālais kaitējums kopumā 163 000 eiro apmērā, portālu Diena.lv informē VP pārstāve Gita Gžibovska.

2017. gadā ENAP tika saņemts trīs sieviešu kolektīvs iesniegums, par to, ka viena un tā pati persona no viņām ir izkrāpusi naudu. Cietušās ziņoja, ka vīrietis ar katru sievieti individuāli bija uzsācis saraksti interneta portālos.

Saņemot šo iesniegumu, Valsts policijas ENAP likumsargi uzsāka resorisko pārbaudi. Tās laikā likumsargi noskaidroja arī citas sievietes, kuras minētā persona apkrāpusi. Kopumā policija ieguva informāciju par 14 sievietēm, kuras laika posmā no 2014. gada līdz 2018. gadam cietušas no šī vīrieša noziedzīgajām darbībām.

Saskatot vienādas noziegumu izdarīšanas pazīmes, ENAP likumsargi aizdomās turēto vīrieti aizturēja un pret viņu tika uzsākts kriminālprocess. Aizdomās turētais ir dzimis 1983. gadā un iepriekš sodīts par huligānismu.

Izmeklēšanā iegūta informācija liecina, ka vīrietis potenciālās upures bija atradis dažādos iepazīšanās portālos. Ņemot vērā viņa patīkamo izskatu un uzmanības apliecinājumus ziedu un dažādu dāvanu veidā, vīrietis jau pēc dažām tikšanās reizēm prata iemantot jauno sieviešu uzticību un labvēlību. Taču drīz vien viņš sācis prasīt naudu, katru reizi izgudrojot atšķirīgus stāstus. Kādā gadījumā vīrietis teicis, ka grasās pirkt automašīnu un atradis neticami izdevīgu piedāvājumu, tāpēc viņam nepieciešams aizdevums. Citos - ka iesaistījies kriptovalūtu biznesā un sievietes savus ieguldījumus vēlāk saņemšot dubultā. Vēl kādā gadījumā no sievietes ģimenes izkrāpta sevišķi liela summa – apmēram 70 000 eiro. Krāpnieks stāstījis, ka plānojot ar viņu dibināt ģimeni un pirkt kopīgu īpašumu. Noticot ļaundara solījumiem, sievietes ģimene pārdeva māju un viņam iedeva prasīto naudu. Pēc naudas saņemšanas vīrietis vairs nebija ticies ar sievietēm un naudu neatdeva.

Jāpiemin, ka daudzos gadījumos vīrietis bija slēpis savu identitāti, nosaucot citu vārdu. Arī stāsti par viņa nodarbošanos un citas detaļas atšķīrušās. Vienlaikus vīrietis sarakstījies un ticies pat ar piecām sievietēm, rūpīgi slēpjot savu paralēlo dzīvi.

Vīrieša noziedzīgās darbības gandrīz visām sievietēm radīja lielas parādsaistības, jo viņas bija ņēmušas ātros kredītus un aizdevumus bankās.

Cietušajām tika nodarīts materiālais zaudējums un morālais kaitējums 163 000 eiro apmērā.

Šā gada 23. jūlijā ENAP likumsargi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 177. panta pirmās daļas (par krāpšanu) un pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas (par krāpšanu lielā apmērā) nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, tādējādi lietā pabeidzot izmeklēšanu.

Top komentāri

tante
t
Vajadzētu tā uz ilgu iesēdinātu,lai citiem par mācību! Lai gan arī sievietes pašas vien vainīgas!
Irlielāmērāticams
I
ka aitām vilna ataug... un tad ir jācērp!
P
P
Apkrāptās,Jūs esat aitas,pat veselas 14.Būtu nolīguša vetārstu-būtu vismaz morālais gandarījums
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas