Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pakaļdzīšanās Madonā: 10 minūšu laikā policisti aiztur iepriekš tiesātu vīrieti

Valsts policijas ekipāžai Madonā naktī uz svētdienu nācies dzīties pakaļ kādam, iespējams, alkohola reibumā esošam vīrietim.

Naktī uz svētdienu ap plkst. 1:20 Madonā policijas ekipāža pamanījusi kādu Mazda markas automašīnu, kuras vadītājs aizdomīgi manevrējis - izbraucot lokveida krustojumu, uzbrauca drošības saliņai. Policistiem radās aizdomas, ka šoferis varētu būt alkohola reibumā, tādēļ sekoja automobilim nolūkā pārbaudīt tā vadītāju.

Minētās automašīnas vadītājs nepakļāvās policistu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli un, uzņemot lielāku ātrumu, turpināja kustību, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus. Turpinot agresīvo kustību pa Saules ielu virzienā uz Rūpniecības ielu, plkst.1:23 viņš izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, saduroties ar tajā pašā virzienā braucošo Audi markas automašīnu, izsviežot to no brauktuves uz zaļo zonu, pēc kā turpināja kustību, pametot negadījuma vietu.

Bēgšanas mēģinājumam turpinoties, policisti nolēma pielietot šaujamieroci, lai apturētu bīstamo autovadītāju. Sekoja viens brīdinājuma šāviens un viens šāviens pa bēgošā auto riepām. Tas uz mirkli piebremzēja transportlīdzekļa vadītāju, taču neapstādināja. Pēc brīža autovadītājs devās namu pagalmu virzienā, apstādināja mašīnu un tālāk metās bēgt kājām. Viens no policistiem bēglim sekoja, līdz panāca un, pielietojot fizisku spēku, vīrieti aizturēja.

Pakaļdzīšanās laikā policisti noskaidroja, ka bēgošais autovadītājs ir kāds 1987.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš tiesāts par slepkavību. Vīrietim tika piemērota policijas kontrole, kuru viņš pārkāpis, atrodoties ārpus dzīves vietas policijas noteikto ierobežojumu laikā. Turklāt policisti noskaidroja, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un vīrietis arī atteicās no alkoholisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes kā uz vietas, tā arī esot medicīnas iestādē.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav vadīšanas tiesību var tikt piespriesta brīvības atņemšana uz laiku līdz pat vienam gadam. Tāpat vīrietim nāksies atbildēt par ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanu un nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas