Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (17:29) - Piekauts bijušais SAB vadītājs Kažociņš; neizslēdz saistību ar profesionālo darbību

Vakar uzbrukumā piekauts bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš, LNT raidījumam _900 sekundes _atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Savukārt bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība), kura birojā bijušais SAB šefs nodarbojās ar starptautiskās drošības un informācijas tehnoloģiju jautājumiem, aģentūrai LETA pavēstījis, ka uzbrukumā Kažociņam izmantots gāzes baloniņš.

Kozlovskis stāstīja, ka Kažociņa veselības stāvoklim nav radītas lielas briesmas.

Ministrs nevēlējās iedziļināties sīkās detaļās, taču piebilda, ka uzbrukumā iesaistītas divas personas un neesot izslēgts, ka uzbrukums saistīts ar Kažociņa profesionālo darbību.

Uzsākts kriminālprocess par huligānismu, un šobrīd policija strādā pie versiju izvirzīšanas. Pagaidām aizdomās turēto nav, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pabriks ar savu bijušo kolēģi ceturtdien no rīta sazvanījies, un Kažociņam bijusi "moža balss". Detaļās par runāto ar Kažociņu eksministrs gan nav ieslīdzis, taču atklājis, ka bijušajam SAB direktoram netālu no mājām uzbrukuši divi cilvēki - viens no priekšas, otrs no mugurpuses, izmantojot arī gāzes baloniņu. Iespējams, uzbrucēji arī iepriekš bijušajam SAB vadītājam sekojuši.

Līdz ar Pabrika aiziešanu no Aizsardzības ministrijas Kažociņš vakar arī bija spiests pamest Pabrika biroju. Vēl vakar ap pusdienas laiku aģentūra LETA novēroja, ka bijušais SAB direktors piedalījās aizsardzības ministru maiņas ceremonijā. Jaunais ministrs Raimonds Vējonis trešdien vakarā vēl nevarēja pateikt, vai Kažociņu paturēs ministrijā.

Šobrīd nav zināms, vai Kažociņam norīkota apsardze. Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis jautājumu, vai Kažociņam ir apsardze, nekomentē, bet Drošības policijā aģentūrai LETA skaidroja, ka tā nodrošina apsardzi Ministru prezidentam, Saeimas priekšsēdētājam, citām ar Ministru kabineta rīkojumu vai Saeimas Prezidija lēmumu noteiktām amatpersonām, kā arī citām amatpersonām, kurām radies pēkšņs apdraudējums. Ministru kabineta noteikumi neparedz bijušo aizsargājamo amatpersonu aizsardzību. 


Pievienota pēdējā rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas