Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par PSRS karoga vicināšanu 18.novembra svētku laikā piemērots 20 eiro sods

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā piemērojusi 20 eiro naudas sodu kādam vīrietim, kurš pērn 18.novembrī no sava loga vicināja karogu ar PSRS simboliku, proti, sirpi un āmuru, brīdī, kad blakus mājai norisinājās pasākums par godu Latvijas proklamēšanas dienai, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Vīrietis tiesai savu vainu atzina un skaidroja, ka atzīmēja svētkus un ar karogu māja savai draudzenei un paziņām, kuri dzīvojot blakus pasākuma skatuvei. Vīrietis tiesā secināja, ka karoga vicināšana bijusi lieka un piebilda, ka pārkāpuma izdarīšanas laikā bijis alkohola reibumā.

Tiesa arī iepazinās ar Valsts policijas inspektora ziņojumu, kurā bija norādīts, ka policisti sākotnēji ievērojuši, ka vīrietis vicinās ar karogu ap plkst.19.15, taču viņš nav atvēris durvis. Pēc apmēram stundas policisti atkal pamanījuši, ka vīrietis vicinās ar karogu un šoreiz viņš durvis atvēris. Ziņojumā norādīts, ka pēc inspektora jautājuma par karoga vicināšanas iemesliem vīrietis rupjā formā atbildējis, ka viņam ir vienalga, ko domā citi, un, ja viņš grib vicināt PSRS karogu, tad viņš to darīs un neviens nevar viņam to aizliegt. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatētas 1,29 promiles.

Vīrietis tika sodīts pēc Administratīvo pārkāpuma kodeksa 174.3 panta pirmās daļas, proti, sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšana. Likums par šādu pārkāpumu paredz sodu līdz 350 eiro. Šis pants piemērots, jo vīrietis pārkāpis Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumu, kurā norādīts, ka publiska pasākuma norises laikā aizliegts izmantot, arī stilizētā veidā, bijušās PSRS, bijušo PSRS republiku un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus un himnas, nacistisko svastiku, SS zīmes un padomju simbolus - sirpi un āmuru līdz ar piecstaru zvaigzni, izņemot gadījumus, kad to izmantošanas mērķis nav saistīts ar totalitāro režīmu slavināšanu vai izdarīto noziedzīgo nodarījumu attaisnošanu.

Top komentāri

tam VVZ
t
Iesaku ar visu āmuru un sirpi pārvākties uz savu Tēvzemi - rašu. Nebūs problēmu. Tur pietiekoši daudz neapstrādātu zemju, kur varēsi darboties ar savu sirpi un āmuru.
VVZ
V
Sava zemes gabala apkopšanai pagājušo gadu iegādājos sirpi- nocirpt zāli vietās, kur ar trimmeri klāt netiek. Āmurs man bija iegādāts jau līdz tam. Tagad baidos šos instrumentus lietot- ka nesanāk ziepes!
Pipars
P
nteresanti- man gan viss šitas atgadījums ar karogu raisa interesi no cita viedokļa... Redziet pašreizējais Krievijas kā viņi to sauc "trikolors" nav Krievijas vēsturiskais karogs. Pat vēl Ivana Groznā laikā Krievijas karogs bija sarkanā krāsā. Pašreizējais Krievijas karogs ir masonērijas karogs, kurš no krāsu viedokļa ir identisks Francijai Anglijai ASV. Uz šī fona vērojot pašreizējās tendences kad Krievija ir strauji uzsākusi cīņu par savu suverenitāti domāju ka tuvāko gadu laikā Krievijā var pacelties jautājums par sarkanā karoga atgriešanu. Principā no šī skatupunkta man būs interesanti paskatīties uz 9 maija gājienu Maskavā ... Pirmkārt paskatīsimies vai mauzolejs turpinās atrasties zem zili balt sarkanajām dekorācijām un otrkārt, kas būs parādē ar karogiem, vai sarkano karogu skaits šogad parādē augs? Mums arī šis jautājums ir aktuāls jo Krievu īpatsvars valstī turpina pieaugt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas