Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc ugunsgrēka Ķekavas kopmītnēs vairāki cilvēki palikuši bez pajumtes

Pēc ugunsgrēka kopmītņu tipa ēkā Ķekavā, Gaismas ielā, šodien pēcpusdienā bez dzīvojamās platības palikuši aptuveni 20 cilvēki, no kuriem puse jau vērsusies pēc palīdzības pašvaldībā.

Kā informēja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvās atbalsta daļas vadītāja Ginta Logina, pašvaldībā šovakar saņemti aptuveni desmit cilvēku lūgumi viņus izmitināt. Pašvaldība jau tagad devusi šiem cilvēkiem pajumti, kā arī nodrošinājusi viņus ar sviestmaizēm un siltu tēju.

Cilvēki tiekot izmitināti tās pašas mājas otrā galā, kur atrodas sociālās aprūpes centrs, kas ugunsgrēkā nav skarts. Ja pieteiksies vēl cilvēki un būs vajadzīgas plašākas telpas, gultas tiks izvietotas arī Reģionālās pašvaldības policijas ēkā, sacīja Logina.

Viņa pauda cerību, ka jau tuvākajā laikā bez pajumtes palikušie cilvēki varēs atgriezties savās mājās. Lai gan uguns pamatā iznīcinājusi kopmītņu koridoru, izdegušas arī divas istabiņas, kuru iemītniekiem Ķekavas novada pašvaldība apņēmusies piešķirt citu dzīvesvietu.

Kā ziņots, šajā pēcpusdienā izcēlās ugunsgrēks kopmītņu tipa ēkā Ķekavā, Gaismas ielā. Piecstāvu ēkā ar atklātu liesmu pamatā dega ceturtā stāva koridors 30 kvadrātmetru platībā, cieta trīs sievietes.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.15.29. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības statuss. Uz Gaismas ielu Ķekavā ieradās piecas VUGD tehnikas vienības. Ieradās arī policija un mediķi.

Kā pastāstīja aculiecinieki, degošās ēkas otrā galā ir izvietots sociālās aprūpes centrs, taču to ugunsnelaime neskāra.
Ugunsdzēsēji pārbaudīja visas liesmojošās ēkas ceturtā un piektā stāva istabas. No mājas tika izglābti 12 cilvēki - septiņus iedzīvotājus ugunsdzēsēji caur dūmiem izveda pa durvīm, iedodot viņiem elpošanas aparātus, bet pieci, tai skaitā trīs bērni, tika izcelti pa logiem, izmantojot autopacēlāju.

Ugunsgrēkā cieta trīs sievietes, kuras bija saelpojušās dūmus. Viena no viņām tika stacionēta, bet divas no hospitalizācijas atteicās. Kā pastāstīja Vetere, plkst.17.05 ugunsgrēku ir izdevies ierobežot jeb lokalizēt, līdz ar to dažas VUGD mašīnas jau devušās atpakaļ uz posteņiem, bet daļa ugunsdzēsēju joprojām turpina darbu notikuma vietā, līdz ugunsgrēks būs pilnībā likvidēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas