Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieciem ātrumpārkāpējiem Kurzemē stājas spēkā tiesību izmantošanas aizliegums

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Kurzemes reģionā ir pieķēruši vairākus ātrumpārkāpējus. Pieci no tiem atļauto braukšanas ātrumu pārsniedza vairāk par 51 kilometru stundā, par ko, saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, tiek piemērots tiesību izmantošanas aizliegums.

3.jūnijā ap pulksten 16.10 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Saldus novadā, Cieceres pagastā fiksēja automašīnu “Land Rover”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, traucās ar ātrumu 151 kilometrs stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 61 kilometru stundā.

3.jūnijā ap pulksten 21.00 Talsu novadā, Lībagu pagastā tika apturēts transportlīdzeklis “BMW”, kura vadītāja vietā, kur atļauts pārvietoties ar braukšanas ātrumu 90 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 148 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 58 kilometriem stundā.

4.jūnijā ap pulksten 08.30 Dienvidkurzemes novadā, Dunalkas pagastā tika apturēts transportlīdzeklis “Audi”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 90 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 146 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 56 kilometru stundā.

4.jūnijā ap pulksten 20.00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Liepājā, Brīvības ielā fiksēja motociklu “Ducati”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometriem stundā, traucās ar ātrumu 114 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 64 kilometriem stundā.

5.jūnijā ap pulksten 10.45 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Dienvidkurzemes novadā, Virgas pagastā fiksēja automašīnu “Audi”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 70 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 124 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 54 kilometriem stundā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 240 eiro 320 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz trim mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas