Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policija baznīcā aiztur neadekvātu dievnama apmeklētāju

Rīgas Pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, šā gada maijā Rīgas Kristus piedzimšanas katedrālē aizturējuši neadekvātas uzvedības baznīcas apmeklētāju, kuru mediķi pēc tam nogādājuši Rīgas psihoneiroloģiskajā slimnīcā, Tvaika ielā 2.

Sievietes savaldīšanai policistiem nācies pielietot fizisku spēku, ko nofilmējis kāds nejaušs garāmgājējs, kurš par to vēlāk ziņojis priekšvēlēšanu kampaņas laikā sastaptajam Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas komitejas deputātam, paužot bažas, ka policija izturējusies agresīvi un nežēlīgi.

RPP skaidrojumā norādīts, ka policijā maija pēcpusdienā ap plkst.16.24 saņemts izsaukums uz Rīgas Kristus piedzimšanas katedrāli Brīvības bulvārī 23, kurā atradās sieviete, kuras uzvedība vērtējama kā neadekvāta.

Pēc divām minūtēm, ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki pamanīja sievieti, kura, ieraugot policijas darbiniekus, nekavējoties sāka skriet prom un skaļā balsī kliedza, ka policijas darbinieki ir sātani, kuri vēlas viņai injicēt zāles un izdzēst viņas atmiņu.

Izvērtējot saņemto informāciju un sievietes rīcību notikuma vietā, policijas darbinieki secināja, ka personai, iespējams, ir psihiskas dabas traucējumi, un nolūkā pasargāt personas veselību un dzīvību un novērst apdraudējumu, ko persona varētu nodarīt apkārtējām personām, policijas darbinieki aizturēja sievieti un ievietoja operatīvā transportlīdzekļa aizturēto nodalījumā, vadoties pēc Ārstniecības likuma 69.panta pirmajā daļā noteiktā - ja persona psihisko traucējumu vai psihiskās slimības dēļ pārkāpj sabiedrisko kārtību, tās aizturēšanu, nogādāšanu un uzraudzību pie psihiatra veic policijas darbinieki saskaņā ar likumu "Par policiju".

Aizturēšanas laikā 1955.gadā dzimusī sieviete aktīvi pretojās un kliedza, ka policija gatavojas viņu "nozombēt", tāpēc, vadoties pēc likuma "Par policiju" 13.pantā noteiktās kārtības, pret personu tika pielietots samērīgs fizisks spēks. Vienlaikus policisti uzsver, ka, ņemot vērā personas veselības stāvokli un vecumu, nedz elektrošoka pistole, nedz steks, nedz roku dzelži pielietoti netika.

Saskaņā ar pamatotām aizdomām par to, ka personai ir psihiskas dabas problēmas, policisti izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekus, kuri notikuma vietā ieradās plkst.16.46. Veicot personas apskati, mediķi pieņēma lēmumu sievieti hospitalizēt Rīgas psihoneiroloģiskā slimnīcā, Tvaika ielā 2.

Izvērtējot lietas materiālus, Rīgas Pašvaldības policijas vadība norāda, ka darbinieki pienākumus pildījuši savas kompetences ietvaros un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas