Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Policija noteikusi iespējamo pazudušā Ivana atrašanās vietu

Valsts policija (VP) turpina Ivana Berladina meklēšanas pasākumus Grobiņas novadā, nosakot 40 kvadrātkilometru lielu teritoriālo platību, kurā zēns varētu atrasties, portālu Diena.lv otrdien informēja VP pārstāvji.

Meklēšanas pasākumus noteiktajā apvidū būtiski apgrūtina teritorijā esošās stigas un meži, tādēļ policija aicina atsaukties personas, kurām ir kvadracikli vai citi braukšanai šādā vidē piemēroti transportlīdzekļi, kas varētu palīdzēt aptvert lielāku pārmeklēšanas platību. Personas, kurām ir šāda iespēja, aicina atsaukties, zvanot pa tālruņa numuru 29152118.

Policija skaidro, ka iespējamā meklēšanas teritorija noteikta, ņemot vērā ne tikai bērna vecumam atbilstošas fiziskās spējas, bet arī ceļa segumu un apkārtnes īpašības. Šāds aprēķins nevar būt pilnīgi precīzs, tādēļ tiek noteikta pēc iespējas lielāka apkārtnes teritorija, kurā zēnu meklēt. Tāpat, kā atgādina glābēji, jāņem vērā, ka piecgadīgam bērnam nav pieauguša cilvēka uztvere un domāšanas spējas. Stresa situācijā bērns, visticamāk, pārvietojies haotiski, un varēja nokļūt jebkur, tādēļ vēl jo grūtāk ir noteikt, kāds varēja būt turpmākais zēna ceļš.

Otrdien Grobiņas novadā turpinās zēna meklēšana, piesaistot Nacionālos bruņotos spēkus un Liepājas pilsētas pašvaldības policiju, tāpat, ņemot vērā, ka šajā apkārtnē ir meži, piesaistīti arī vietējie brīvprātīgie – mednieki, kuri pārzina apkārtni. Tāpat arī iepriekšējā naktī Dubeņu apkārtnes pārmeklēšanā iesaistījās brīvprātīgo organizācija bezvēsts.lv. 

Top komentāri

Nepareiza meklēšanas taktika
N
Rezultāts bēdīgs. Manuprāt, bija nepareiza meklēšanas taktika. Tūkstošiem cilvēku cits blakus citam un cits aiz cita nevajadzīgi mazos attālumos un daudzas reizes pēc kārtas pārmeklēja ļoti nelielas teritorijas, tajā pašā laikā netika nodrošināti pat nelieli meklēšanas darbi vietās, uz kurām kursēja sabiedriskais transports.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas