Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Policija pērn skolās reģistrējusi 1677 incidentus

Valsts policija (VP) pagājušajā gadā reģistrējusi 1677 incidentus, kas notikuši izglītības iestādes telpās un teritorijā, aģentūru LETA informēja VP.

Visbiežāk policija saņem informāciju par fizisko vardarbību - pērn tie ir bijuši 424 notikumi, kas pārsvarā norisinājušies audzēkņu starpā. Tāpat policija ir saņēmusi informāciju par emocionālās vardarbības gadījumiem, kopumā pērn reģistrējot 147 šādus notikumus.

Starp reģistrētajiem gadījumiem ir arī smēķēšana, alkohola lietošana, zādzības, sīkais huligānisms, kā arī cita veida nodarījumi.

Lai gan, salīdzinot ar 2017.gadu, notikumu skaits, par kuriem paziņots policijai, ir audzis, VP uzsvēra, ka informācija, kas nonāk policijas redzeslokā, iespējams, ir "tikai maza daļa no aisberga".

Lai mazinātu incidentu riskus, policijai jau līdz šim esot izveidojusies lieliska sadarbība ar daudzām izglītības iestādēm Latvijā.

Vakar norisinājās Valsts policijas organizētais seminārs "Drošība izglītības iestādē", kurā pulcējās vairāk nekā 200 izglītības iestāžu darbinieki no visas Latvijas, kā arī vairāki Valsts policijas reģionu pārvalžu pārstāvji ar mērķi pārrunāt dažādus skolu drošības jautājumus.

Tāpat policija ir sagatavojusi palīgmateriālu skolu administrācijai drošības izvērtēšanai izglītības iestādēs, kurš ne tikai izdalīts apmeklētājiem, bet arī pieejams elektroniski.

Top komentāri

savādi gan
s
Vot šitiem vajag sagādāt no Saeimas dāvanu - iespēju no 16 gadiem pašaudīties ar medību bisi.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Vairāk skatīties slepkavnieku filmas un šausmenes, bet videospēļu sižetus realizēt praktiskajā dzīvē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas