Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Policisti pēc pakaļdzīšanās aiztur četrus laupītājus, kuru guvums – arī triju zvaigžņu ordenis

Trešdienas rītā Rīgas Valsts policijas (VP) Teikas iecirkņa darbinieki iespaidīgas aizturēšanas operācijas laikā aizdomās par zādzību no privātmājas aizturēja četras personas. Aizturot iespējamos zagļus notika divas pakaļdzīšanās, kā arī tika ielenkta apzagtā ēka. Policistiem izdevās atgūt visas nozagtās mantas, tajā skaitā arī triju zvaigžņu ordeni, informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Trešdienas rītā neilgi pēc plkst.5.00 policisti saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Bajāru ielā – kāds iedzīvotājs ziņoja, ka ēkā iekļuvuši zagļi un tie joprojām tur atrodas. Uz notikuma vietu devās patruļpolicijas darbinieki un trijatā ielenca māju. Tajā brīdī no mājas izgāja viens no iespējamajiem laupītājiem, 1980.gadā dzimis vīrietis, un policisti viņu aizturēja.

Mirkli vēlāk no ēkas izgāja otrs iespējamais zaglis un, izmantojot situāciju, kad policisti bija aizņemti ar pirmā aizturēšanu, metās bēgt, taču viens no tiesībsargiem bēglim dzinās pa pēdām. Pēc aptuveni divu kilometru garās pakaļdzīšanās policistam beidzot izdevās notvert bēgli, 1981.gadā dzimušo vīrieti.

Tajā pašā laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka zādzībā varētu būt iesaistītas vēl divas personas – kāds taksists un viņa pasažieris. Aizturēšana tika uzticēta Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem, kuri pēc neilgas meklēšanas uz ielas pamanīja pazīmēm atbilstošu taksometru.

Tā kā taksometra vadītājs nepakļāvās policistu prasībām, Speciālo uzdevumu bataljona vīri uzsāka pakaļdzīšanos, taču jau pēc dažiem simtiem metru pakaļdzīšanās beidzās, jo bija izdevies apturēt taksista vadīto auto un aizturēt 1970.gadā dzimušo vadītāju, kā arī 1992.gadā dzimušo pasažieri, pavēstīja T.Sadovskis.

Pēc aizturēšanas policisti privātmājas apkārtnē, aizturētajā taksometrā, kā arī pie aizturētajām personām atrada mantas, kas varētu būt nozagtas no minētās privātmājas. Pie viena no aizturētajiem policisti atrada arī triju zvaigžņu ordeni.

Vēlāk policisti noskaidroja, ka visi aizturētie ir agrāk tiesāti – taksists vienu reizi, taču no pārējiem trim katrs vismaz piecas reizes par dažādiem mantiska rakstura noziegumiem. Šobrīd turpinās izmeklēšana un Teikas iecirkņa darbinieki pārbauda aizturēto iespējamo saistību ar citiem noziegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas