Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

RD un policija aicina neuzticēties viltus sociālajiem darbiniekiem

No Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes saņemta informācija, ka atkal aktivizējušies iedzīvotāju apkrāpēji, šobrīd Vidzemes priekšpilsētā, kas uzdodas par sociālajiem darbiniekiem, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Labklājības departamenta  pārstāve Lita Brice.

Rīgas domes Labklājības departaments atgādina, lai saņemtu sociālo palīdzību vai sociālo pakalpojumu, rīdzinieki vēršas Rīgas Sociālā dienesta nodaļu teritoriālajos centros pie sociālā darba speciālista. Piezvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, var noskaidrot savu sociālo darbinieku un pieņemšanas laikus, informāciju var iegūt arī Labklājības departamenta mājas lapā: www.ld.riga.lv sadaļā Rīgas Sociālais dienests.

Kad klients ir ticies un iepazinies ar savu sociālo darbinieku un ir izklāstījis savas sociālās problēmas, tikai pēc tam sociālais darbinieks apmeklēs viņu mājās, bet pirms tam viņš vienmēr iepriekš sazināsies ar klientu un vienosies par apmeklējuma laiku. Tikai īpašos gadījumos sociālais darbinieks var doties pie klienta bez iepriekšēja brīdinājuma, pamatojoties uz policijas, bāriņtiesas vai ģimenes ārsta sniegto informāciju, lai noskaidrotu, vai sniegtā informācija ir patiesa, un lai sniegtu nepieciešamo sociālo palīdzību.

Sociālais darbinieks apmeklējot klientu dzīvesvietā nosauc savu uzvārdu, un uzrāda savu darba apliecību. Darba apliecībā ir minēts iestādes nosaukums, ir sociālā darbinieka fotogrāfija, viņa personas kods. Uz apliecības ir Rīgas Sociālā dienesta vadītāja paraksts un iestādes zīmogs. Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu apciemojumu nav informējis, Rīgas domes Labklājības departaments iesaka viņam neuzticēties un neielaist savā dzīvoklī. Rīgas domes atgādina, ka nekādā gadījumā svešiniekam nav jāizrāda savas dzīvoklis, nav jāuzrāda savi naudas uzkrājumi, kā arī nav jādod līdzi savi personu apliecinošie dokumenti, jo, tikai vēršoties Rīgas Sociālajā dienestā, ir lūgts tos uzrādīt! Rīgas domes pārstāvji norādīja, ka arī visi sociālā darbinieka sniegtie pakalpojumi ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas