Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Rīgā aiztur medicīnisko grāmatiņu viltotāju

Pagājušās nedēļas beigās Rīgas policisti aizdomās par veselību apliecinošu dokumentu viltošanu aizturēja kādu 1968. gadā dzimušu agrāk policijas redzeslokā nonākušu vīrieti. Kopā vīrietis varētu būt viltojis vairāk nekā 276 dokumentus, kurus realizējis pārtikas uzņēmumu darbiniekiem, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Šā gada februārī Pārtikas un veterinārā dienesta(PVD) darbinieki konstatēja, ka vienā no Rīgas lielveikaliem lielai daļai darbinieku ir viltotas Labklājības ministrijas Medicīniskās grāmatiņas un apliecības par mācību kursu "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā".

PVD darbinieki par konstatēto informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi. Izmeklējot šo gadījumu, Rīgas policisti nāca uz pēdām kādam 1968. gadā dzimušam vīrietim, kuru 15. maijā aizturēja. Veicot sankcionētu kratīšanu aizdomās turētā dzīvesvietā, likuma sargi atrada vairākus viltotus zīmogus ar ārstu un medicīnisko iestāžu iniciāļiem, viltotas medicīniskās grāmatiņās, kā arī jau iepriekš minētās apliecības par mācību kursa noklausīšanos.

Izmeklēšanas laikā Rīgas policisti noskaidroja, ka personas, kurām tika konstatēti viltotie dokumenti, pārtikas ražošanas un aprites jomā strādāja nelikumīgi, tādējādi apdraudot Latvijas iedzīvotāju dzīvību un veselību. Saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem personām, kas strādā šajā jomā, katru gadu obligāti ir jāiziet medicīnisko pārbaudi.

Aizdomās turētais ar dokumentu viltošanu pēc policijas aplēsēm varētu būt nodarbojies vairākus gadus un šajā laika posmā varētu būt viltojis vismaz 276 dokumentus, kurus vēlāk pārdevis dažādu pārtikas uzņēmumu darbiniekiem.

Šobrīd turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu visus viltošanas gadījumus, kā arī, lai noskaidrotu, vai šī noziedzīgā nodarījuma īstenošanā ir iesaistītas arī citas personas. Taču aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas