Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgā apkrāpti kredītu ņēmēji

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki pagājušajā nedēļā aizturēja trīs vīriešus aizdomās par krāpšanām ar naudas līdzekļiem lielos apmēros, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policija noskaidroja, ka vīrieši piedāvāja naudas aizdevumus līdz 5000 latiem, taču potenciālie klienti tika apkrāpti. Policisti pieļauj, ka varētu būt vairāki desmiti cietušo un aicina cietušos vērsties policijā.

Izmeklējot kriminālprocesu, kas bija sākts par iespējamu krāpšanu policisti noskaidroja, ka cietušie, vēloties saņemt naudas aizdevumu, atsaukušies uz sludinājumiem, kas bija ievietoti vairākās Latvijas interneta vietnēs un dažos laikrakstos. Sludinājumos tika piedāvāti naudas aizdevumi no 500 līdz 5000 latiem.

Aizdevuma saņemšanai bija nosacījums, ka pirms tam jāsamaksā nauda par dokumentu nokārtošanu un jāiemaksā drošības nauda, taču, kad cietušie aptuveni simt latu lielos maksājumus bija veikuši, aizdevumu viņi nesaņēma.

Šomēnes Brasas iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām diviem vīriešiem, kurus pagājušajā nedēļā aizturēja. Pirmo 18. jūlijā aizturēja 27 gadus vecu vīrieti un divas dienas vēlāk aizturēja otru – 38 gadus vecu vīrieti. Neviens no abiem vīriešiem nav agrāk tiesāts un abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pagaidām policijā vērsušies tikai trīs cietušie, taču policistiem ir pamatotas aizdomas, ka cietušo skaits varētu būt vairāki desmiti, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš šādā veidā ir apkrāpts, zvanot uz tālruņu numuru 67030675 vai 110.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas