Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas reģionā šogad sākti desmit kriminālprocesi par konfliktiem, kuros iesaistīti taksisti

Rīgas reģionā Valsts policija šogad ir sākusi desmit kriminālprocesus par notikumiem, kuros ir iesaistīti taksometru vadītāji. Taksisti ir gan cietušo, gan aizdomās turamo statusā, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis. 

Kriminālprocesi sākti par huligānismu, mantas tīšu bojāšanu, kā arī par mantiska rakstura noziegumiem. Tāpat šogad ir arī sāktas vairākas administratīvās lietas - par sīko huligānismu un taksometru lietošanas noteikumu pārkāpšanu. 

Lai taksometri varētu strādāt Vecrīgā, tiem ir jāmaksā "jumtam", nesen rakstīja laikraksts "Neatkarīgā", atzīmējot, ka tieši šī iemesla dēļ mēdz izcelties vardarbīgi konflikti starp taksometru vadītājiem. Par to, cik un kam tiek maksāts, šoferi runāt izvairoties. "Bieži kā bankas diena tiek piesaukta otrdiena, bet, runājot par personām, kas varētu būt ieinteresētas nodevas iekasēšanā, bieži pieminēti Valsts policijas darbinieki," raksta laikraksts, "iespējams, ka taksistiem pašiem nav nekādas nojausmas par "jumta" saimniekiem. Versijas atšķiras - viena liecina par to, ka visiem zināmo "bezpriģelu" policija izliekas nemanām, jo bieži izmanto taksometru vadītājus kā informācijas avotus, bet cita vaino policijas darbiniekus reketa organizēšanā." 

Komentējot publikāciju, Sadovskis apgalvoja, ka policijai šobrīd nav pamata pārbaudīt šos apgalvojumus, kuri "izteikti nekonkrētā formā". Nekāda informācija par šāda veida darbībām policijai līdz šim brīdim nav sniegta, taču ikviens, kuram ir informācija par iespējamiem likumpārkāpumiem, varot ziņot Valsts policijas Iekšējās drošības birojam. 

Lai arī publiskajā telpā ik pa laikam izskan informācija par "taksistu kariem" un uzbrukumiem taksometru mašīnām, no cietušajām personām policijā parasti netiekot saņemti iesniegumi saistībā ar šādiem gadījumiem. Tāpēc policija aicina ikvienu cietušo vai incidentu aculieciniekus ziņot policijai par likumpārkāpumiem. 

Sadovskis atklāja, ka policijai izdevies aizturēt vienu no diviem vēl nenoķertajiem taksistiem, kuri, iespējams, nesen bija iesaistīti incidentā pret "Baltic Taxi" taksometru. Jau ziņots, ka 13.jūlijā policija saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Notikuma vietā noskaidrojies, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu. Cietušajā taksometrā atradās Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica. 

Siliņa iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja, ka, lai nokļūtu galapunktā - turpat pilsētas centrā -, četrotne pie Rīgas domes "noķērusi" taksometru, kurš tajā brīdī izlaidis pasažierus. Taksometra vadītājs gan centies paskaidrot, ka viņš šajā vietā īsti nevarot uzņemt pasažierus, jo tas saskaņā ar nerakstītu vienošanos ir aizliegts. Pie nākamā pagrieziena Kungu ielā automašīnai nobloķēja ceļu vairāki tumšas krāsas un dažādu marku taksometri. 

No tiem izkāpa agresīvi noskaņoti šoferi, kuri atnāca skaidroties ar "Baltic Taxi" šoferi. Tajā brīdī viens no Siliņas kolēģiem izkāpis un sācis ar mobilo tālruni fotografēt un piefiksēt automašīnu numurus. Ieraugot, ka automašīnā atrodas vairāki pasažieri, agresīvie šoferi saminstinājušies, bet viens no viņiem acīmredzot sadūra riepu. 

Pēc incidenta trīs taksometra vadītāji atzīti par aizdomās turamajiem huligānismā, bet vēl divi tika meklēti.Policija neatklāj, kuru taksometru kompāniju pārstāv aizdomās turamie.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas