Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Saimnieka prombūtnes laikā nodeg viņa māja

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes sakaru punkts plkst.15.13 saņēma informāciju, ka Gulbenes novada Rankas pagastā deg dzīvojamā māja, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Uz notikuma vietu steidzās gan Cēsu daļas Jaunpiebalgas posteņa, gan Gulbenes daļas ugunsdzēsēji. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, māja jau dega visā platībā un jumts bija iebrucis, kas liecina par to, ka izsaukums uz ugunsgrēku bija novēlots. Mājas saimnieks nelaimes brīdī mājās nebija un kamēr apkārtējie cilvēki pamanīja ugunsgrēku, liesmas bija postījušas ēku jau ilgāku laiku. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.17.54. Māja nodega 100m2 platībā. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Savukārt Ķekavas pagasta Pulkarnē ap plkst.22.18 dega celtniecības vagoniņš 8 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā cieta apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš nodots mediķiem. Diemžēl celtniecības vagoniņu aizdegšanās notiek diezgan bieži un it sevišķi rudeņos un ziemā. Nelielās telpas mēģina apsildīt, neievērojot elementārus ugunsdrošības noteikumus. Visbiežākie šo ugunsgrēku iemesli  ir bojātas sildierīces, elektrības jaudas pārslodze, kā arī pašdarinātas  krāsniņas, un arī neuzmanīga rīcība ar uguni, tajā skaitā nomests nenodzēsts izsmēķis. Kas šoreiz ir bijis par iemeslu ugunsgrēkam, noskaidros Valsts policija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.oktobra plkst. 6.30 līdz 19.oktobra plkst. 6.30, VUGD izbrauca uz 26 notikumiem. Kopumā dzēsti 14 ugunsgrēki, veikti 8 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta viens cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas