Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sauks pie kriminālatbildības par amatpersonas slepkavības pasūtīšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēmusi saukt pie kriminālatbildības Lielbritānijā dzīvojošu Latvijas viesstrādnieci par kādas Latvijas amatpersonas slepkavības plānošanu.

Portāls Diena.lv jau vēstīja par gadījumu, kad policija novērsa amatpersona slepkavības mēģinājumu, ko centās sarīkot kāda Lielbritānijā strādājoša Latvijas iedzīvotāja.

Policija par atklāto noziegumu paziņoja februārī, taču Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūrai LETA pastāstīja, ka minētā persona vēl nav nogādāta Latvijā.

Janvāra sākumā policija saņēma informāciju, ka tiek plānota kādas Rīgā strādājošas valsts amatpersonas slepkavība. Policija noskaidroja, ka pasūtītājs ir agrāk nesodīta 1983.gadā dzimusi Latvijas iedzīvotāja, kas Lielbritānijā rūpnīcā pelnījusi naudu kā strādniece. Sieviete pasūtījuma brīdī atradās Lielbritānijā un no šīs valsts, izmantojot elektronisko pastu, veica pasūtījumu. Policijai pēdējā brīdī izdevās pārtvert šo pasūtījumu. Sievietei slepkavības izdarītāju vēl nebija izdevies atrast

Policija noskaidroja, ka par slepkavības izdarīšanu apsolīta 1200 eiro liela samaksa un slepkavība bija jāizdara pie amatpersonas darbavietas. Prokurore Jekaterina Kušakova skaidro, ka nozieguma motīvi bija personiski, nevis saistīti ar amatpersonas darbu.

Policijai sadarbībā ar britu kolēģiem sievieti Lielbritānijā izdevās aizturēt. Amatpersonas, kuras slepkavība plānota, darbavietu policija un prokuratūra neatklāj, taču policija iepriekš paziņoja, ka tā nav bijusi augsta ranga.

Top komentāri

Kas
K
Domāju ka 1200 nav pietiekoši. Varbūt 1255 eiro ? Tad gan varētu padomāt. Pilnīgs joks. Varbūt policija nodarbosies ar kaut ko nopietnu! !!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas