Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Šogad velosipēdi iesaistīti 201 ceļu satiksmes negadījumā; četri bojāgājušie

Šogad velosipēdi bijuši iesaistīti 201 ceļu satiksmes negadījumā, un šajos incidentos cietušas 123 personas, bet četras gājušas bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Pērn šādā pat periodā notika 219 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cieta 138 un gāja bojā astoņi cilvēki.

Šodien, 3.jūnijā, tiek atzīmēta Starptautiskā velosipēdu diena, tādēļ Valsts policija atgādina par drošību, piedaloties ceļu satiksmē ar velosipēdu. Tāpat tikko ir iesācies skolēnu vasaras brīvlaiks, kas nozīmē, ka satiksmē piedalīsies vairāk velobraucēju - ne tikai pieaugušie, bet arī mazākie satiksmes dalībnieki. Lai pārvietošanās satiksmē ar velosipēdu nebeigtos ar traumām, Valsts policija aicina ņemt vērā dažādus padomus.

Pirmkārt, pašam jābūt uzmanīgam un nedrīkst būt pārgalvīgs, piedaloties satiksmē. Lai pārvietotos droši, ir būtiski atcerēties pašam un atgādināt savām atvasēm, ka, braucot ar velosipēdu, vienmēr jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, kas neapdraud ne savu, ne citu satiksmes dalībnieku drošību.

Īpaša piesardzība jāievēro, šķērsojot brauktuvi, krustojumu vai izbrauktuves no pagalmiem.

Tāpat paša drošībai ir būtiska ķivere - Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka bērniem līdz 16 gadu vecumam, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei. Lai mazākie satiksmes dalībnieki kritiena laikā pasargātu sevi no dažādām traumām, ir ieteicams braukšanas laikā lietot arī ceļu un elkoņu aizsargus.

Pirms došanās izbraucienā, jāpārbauda un jāpārliecinās arī par velosipēda tehnisko kārtību - tam jābūt aprīkotam ar bremzēm un gaismu atstarotājiem. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem - priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu, bet aizmugurē ar sarkanu, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē - sarkanas.

Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas