Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Trešdien pieķerti deviņi dzērājšoferi; avārijās 15 cietušie

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi deviņus autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem sešiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti trīs stipri iereibuši šoferi, Zemgalē un Latgalē - katrā pa vienam stipri iereibušam un vienam vieglāk iereibušam transportlīdzekļa vadītājam, Kurzemē pieķerts viens stipri iereibis dzērājšoferis, bet Vidzemē apturēts viens spēkrata vadītājs, kuram alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī divi no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet četri brauca ar sev nepiederošām automašīnām, liecina policijas apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši 15 cilvēki, tostarp četri gājēji, divi velosipēdisti un divi elektrisko skrejriteņu vadītāji,

Četri negadījumi, kuros cietuši gājēji, notikuši Rīgas reģionā, kur fiksēti arī abi negadījumi ar cietušajiem elektrisko skrejriteņu vadītājiem, savukārt velosipēdisti traumas guvuši Rīgas reģionā un Kurzemē.

Kopumā diennakts laikā Latvijā reģistrēti 125 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 14 bijuši ar cietušajiem, tātad vienā avārijā cietuši divi cilvēki, bet pārējās - pa vienam.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 507 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 249 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti pieci agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas