Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tukuma pusē jauniešiem un mazgadīgam zēnam atsavina narkotiskās vielas

Valsts policijas (VP) Tukuma iecirkņa policisti gada pirmajos trīs mēnešos ir sākuši vairākus kriminālprocesus par nelikumīgu narkotisko vielu apriti, kurā iesaistīti jaunieši, nepilngadīgas un mazgadīgas personas, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Janvāra beigās, veicot sankcionētu kratīšanu, kāda 17 gadus veca jaunieša dzīvesvietā tika atsavināti apmēram septiņi grami marihuānas un 230 eiro skaidrā naudā. Savukārt februāra beigās kāda mazgadīga zēna dzīvesvietā Tukuma iecirkņa policisti atsavināja 9,21 gramu marihuānas.

Turpinot izmeklēšanu, marta vidū likumsargi aizturēja 18 un 19 gadus vecus jauniešus, pie kuriem tika atrasti deviņi iepakojumi ar marihuānu, kā arī atsavināta automašīna, kas, iespējams, iegādāta par noziedzīgā ceļā iegūtiem naudas līdzekļiem.

Tāpat šomēnes tika veikta sankcionēta kratīšana kāda 24 gadus veca jaunieša dzīvesvietā, kur policisti atsavināja apmēram 50 gramu marihuānas, kilogramu amfetamīna un 105 eiro skaidrā naudā. Veicot sankcionētu kratīšanu vēl kāda 20 gadus veca jaunieša dzīvesvietā, tika atsavināti apmēram septiņi grami marihuānas, aptuveni 1000 eiro skaidrā naudā, kā arī automašīna.

Visos kriminālprocesos izmeklēšana turpinās, kā arī tiek piemēroti aresti, iespējams, noziedzīgā ceļā iegūtiem naudas līdzekļiem un automašīnām. Visi jaunieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 253.panta pirmo daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP vērš uzmanību, ka, izmeklēšanai turpinoties un iegūstot vēl jaunu papildu informāciju, panta kvalifikācija var mainīties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas