Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsgrēkos bojā gājuši vēl divi cilvēki, bet astoņi izglābti

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests trešdienas rītā vēsta par diviem traģiskiem ugunsgrēkiem, kas prasījuši divas dzīvības, bet astoņi cilvēki aizvadītās diennakts laikā izglābti.

Šorīt plkst. 5.35 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Ziemeļu rajonā Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana notiek sešstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī, kur dega sadzīves mantas 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no piedūmotās ēkas piektā stāva izglāba trīs cilvēkus, kā arī suni un trīs kaķus. Degošajā dzīvoklī tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 7.41 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 2.59 VUGD steidzās uz Dundagas novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. Plkst. 7.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Plkst.14.42 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Liepājas ielu Ludzā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka automašīna nobraukusi no ceļa un ietriekusies citā vieglajā automašīnā, kā rezultātā notika aizdegšanās 2 kvadrātmetru platībā. No degošās automašīnas pirms VUGD ierašanās tika izcelts viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst.15.50 ugunsgrēks likvidēts.

Šogad ugunsnelaimes prasījušas jau deviņu cilvēku dzīvības, bet divi mirušie izcelti no ūdens.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, starpstāvu pārsegums, vasarnīca, divas pirtis, saimniecības ēka, vieglā automašīna, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. janvāra plkst. 6.30 līdz 20. janvāra plkst. 6.30, VUGD saņēma 42 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas