Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ušakova dienesta auto uzturēšana izmaksā teju 50 tūkstošus latu gadā

Rīgas domes frakcijas Vienotība deputāti ir konstatējuši, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs vizinās ar divām dienesta automašīnām, kuru uzturēšana ik gadu Rīgas domei izmaksā teju piecdesmit tūkstoši latu.

Rīgas domes priekšsēdētāja vajadzībām un Rīgas domes Finanšu un administrācijas komitejas vadītāja dienesta vajadzībām tiek nomātas divas jaunākā modeļa automašīnas – Audi A6 un Volkswagen luksus klases Multivan - un katras automašīnas nobraukums mēnesī vidēji ir trīs tūkstoši kilometri, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes Vienotības frakcijas pārstāve Kristīna Ancāne.

„Neviena Rīgas domes atbildīgā amatpersona nespēj uzrādīt aizpildītas automašīnu maršrutu uzskaites lapas, tāpēc rodas bažas, ka Rīgas domes priekšsēdētājs un Rīgas domes komiteju vadītāji pārkāpj likumu, nepildot viņu dienesta vajadzībām izmantoto automašīnu ceļazīmes”, norāda RD frakcija Vienotība, uzskatot, ka ne tikai deputātam, bet visai sabiedrībai ir tiesības zināt, kur domes priekšsēdētājs katru darba dienu nobrauc teju 300 km ar savām dienesta automašīnām.

RD frakcija Vienotība jau iepriekš norādīja, ka Rīgas pilsētas pašvaldībā netiek pienācīgi nodrošināta patērētās degvielas uzskaite, kas rada pamatotas aizdomas, ka iespējams, Rīgas domes priekšsēdētājs un komiteju vadītāji izmanto savas dienesta automašīnas arī privātām vajadzībām.

Kopumā Rīgas domes priekšsēdētāja un Rīgas domes komiteju vadītāju dienesta vajadzībām tiek nomātas sešas automašīnas, kuru nomai un uzturēšanai gadā no Rīgas pilsētas budžeta tērē apmēram 100 tūkst. latu, atgādina Vienotības pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas