Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Veikalā Rīgā aizturētas trīs VUGD amatpersonas

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas aizdomās par kukuļošanu nolūkā noslēpt ugunsdrošības normatīvo aktu pārkāpumus kādā būvniecības veikalā Rīgā, aģentūru LETA informēja IDB.

Aizdomās par kukuļdošanu personu grupā aizturēts Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes Ugunsdrošības normatīvu nodaļas priekšnieks un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas lektors. VUGD mājaslapā esošā informācija liecina, ka Ugunsdrošības normatīvu nodaļu vada Aleksandrs Drozds.

Savukārt par iespējamu kukuļņemšanu aizturēts inspektors, kura pārziņā bija ugunsdrošības pārbaudes veikšana minētajā objektā.

Visām trim aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt amatu VUGD.

Kukuļošanas gadījums atklāts sadarbībā ar VUGD.

VUGD preses sekretāre Inta Palkavniece aģentūrai LETA pavēstīja, ka dienestā jebkāda veida informācija vai signāli par amatpersonu iespējamu pretlikumīgu rīcību tiek rūpīgi izvērtēti un, sadarbojoties ar izmeklējošām iestādēm, tiek veiktas nepieciešamās darbības, lai to pārbaudītu.

Minētajā gadījumā, kad VUGD bija aizdomas par iespējamu amatpersonu pretlikumīgu rīcību, informācija nekavējoties tika nodota IDB izvērtēšanai un reaģēšanai.

VUGD ievēros amatpersonām noteiktos drošības līdzekļus un amatpersonas tiks atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas, norādīja Palkavniece.

Jau ziņots, ka šogad un pērn aizturētas vairākas VUGD amatpersonas. Amatpersonas aizturētas par narkotiku glabāšanu un realizēšanu, krāpšanu, dienesta viltojumu, zādzību, piesavināšanos, kukuļa pieņemšanu.

"Minētais gadījums pierāda to, ka iekšlietu dienesti sekmīgi turpina pildīt pretkorupcijas plānu un atbrīvojas no negodprātīgām amatpersonām,” norāda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

VVZ
V
Jaunās ugunsdrošības normas ir tādas, ka tās izpildīt praktiski nav iespējams, vienmēr var atrast, kur piečakarēties, tāpēc VUGD inspektoriņi jūtas kā karaļi. Piemērs no dzīves- atnāk inspektoriņš, izložņā visu, visus kaktus un papīrus. Kāda nelaime- izrādās, ka nav aktualizēts nav Civilās aizsardzības plāns! bet, laimīgā kārtā, izrādās, ka inspektora kundzei akurāt pieder firma, kas šādus plānus aktualizē un saskaņo! Un viss notiek.
Pareizaisjautājums
P
Tikai trīs?
>:-)
&
EU ! Kā nu tā drīkst ?Tā taču, legāla "pateicības nauda" , ne KUKULIS!!! «Quot licet Jovi, non licet bovi»?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas