Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

VID apturētajā narkotiku pārvadātāju grupējumā bijuši Latvijas un Nigērijas pilsoņi

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un citu tiesībsargājošo iestāžu apturētajā narkotiku pārvadātāju grupējumā bijuši Latvijas un Nigērijas pilsoņi. Kopumā pagaidām aizturētas deviņas personas, vienai no tām - 1983.gadā dzimušajam grupējuma līderim - kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, šodien speciāli sasauktā preses konferencē pastāstīja VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Otrs grupējuma līderis ir Nigērijas pilsonis, kuru notvert vēl nav izdevies. Kopumā grupējumam izdevies savervēt 12 cilvēkus - Latvijas pilsoņus, no kuriem ārvalstīs, tostarp Dienvidamerikā jau aizturēti astoņi, pastāstīja Ceipe. Grupējums kurjeriem par darbu maksājis līdz 3500 ASV dolāru (1887 latu) lielu atlīdzību.

VID Muitas kriminālpārvalde pie šīs lietas sākusi strādāt jau 2011.gada beigās, kad Francijas lidostā atrasti 1,5 kilogrami metamfetamīna.

Kā ziņots, VID šodien paziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes ir apturējušas kāda narkotiku pārvadātāju grupējuma darbību, kas vairāk nekā gadu plānojis un organizējis narkotisko vielu pārvadāšanu.

Narkotisko vielu pārvadāšana organizēta, nosūtot Latvijas pilsoņus uz dažādām pasaules valstīm, lai tie veiktu narkotisko vielu pārvietošanu no Dienvidamerikas un Rietumāfrikas valstīm uz vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm. Grupējuma darbības apturēšanā VID Muitas kriminālpārvalde sadarbojās ar Eiropolu, "Eurojust" un vairāku ES valstu tiesību aizsardzības iestādēm.

Jau ziņots, ka arī Valsts policijai pirms vairāk nekā gada izdevās aizturēt trīs Latvijas iedzīvotājus, kuri nodarbojās ar narkokurjeru vervēšanu. Par narkokurjeru vervētāju trijotni policija paziņoja pērnajā janvārī, norādot, ka viņi ir tikai daļa no starptautiska organizēta grupējuma, kas savukārt nodarbojies ar narkotiku kontrabandu no Dienvidamerikas uz Eiropas valstīm. Starptautiskā operācijā vairāku valstu tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem bija izdevies atsavināt vairākus desmitus kilogramu kokaīna un heroīna.

Šobrīd trijotnes krimināllieta tiek iztiesāta Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas