Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

40 Stiklu ciema iedzīvotāji atgriezušies dzīvesvietā

Aptuveni trešā daļa Stiklu ciema iedzīvotāju atgriezušies savā dzīvesvietā, pirmdien vēsta LTV Panorāma. Šie cilvēki parakstījušies par to, ka paši uzņemas atbildību par savu veselību un dzīvību, mitinoties pavisam netālu no plašā kūdras ugunsgrēka Valdgales pagastā.

Kā norāda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS), ciemā atgriezusies aptuveni trešā daļa iedzīvotāju. Viņi vēlas paņemt personīgās mantas, apraudzīt savus kaķus, suņus, mājputnus, apkopt siltumnīcas.

Astoņi cilvēki divās maiņās Stiklu internātpamatskolā nodrošina glābēju ēdināšanu - brokastis, pusdienas, vakariņas un naksniņas. Skolas direktore Lienīte Alsberga stāsta, ka pirmdienas rītā ap plkst. 5 gaiss Stiklos bijis tīrs un svaigs, bet jau pusotru stundu vēlāk bijis jūtams piedūmojums, jo dedzis mežs netālu no ciema. Savukārt vēl stundu vēlāk tas nodzēsts un piedūmojums pazudis. "Glābēji nāk no meža ārā noguruši, ar dūmiem un pelniem. [...] Es tiešām apbrīnoju šos cilvēkus, viņu spēku [..]" saka Alsberga.

Latvijas Televīzijai izdevās sazināties ar vienu no brīvprātīgajām, kura pastāstīja, ka ik pa laikam jūtama spēcīga dūmu smaka. Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests uzsver, ka degšanas platība ir ierobežota un liesma tālāk neizplatās. Taču situācija var mainīties, izmainoties laika apstākļiem. Tas nozīmē, ka Stiklu iedzīvotājiem var nāktie evakuēties atkārtoti.

Glābēji darbu turpina 12 stundu maiņās, tomēr atsevišķās vietās ir tik bīstami, ka darbi iespējami tikai no gaisa. Kā norāda VUGD priekšnieks, ģenerālis Oskars Āboliņš, bīstamību rada degušie koki, kuri var gāzties un traumēt glābējus.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas