Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Alūksnes novadā nozog aptuveni tonnu Likteņdārzam paredzēto akmeņu

Alūksnes novadā nozagti aptuveni tonna Latvijas pelēko laukakmeņu, ko Alūksnes politiski represēto klubs Sarma organizēti vāca, lai nogādātu uz Likteņdārzu, vēsta portāls aluksniesiem.lv.

Kā zināms, par godu Latvijas 100. dzimšanas dienai, Koknesē tiek veidots Likteņdārzs. Lai izveidotu dārza centrālo daļu – amfiteātri – Latvijas iedzīvotājus aicināja uz Likteņdārzu nogādāt apaļas formas laukakmeņus, aptuveni 20-30 centimetru diametrā, lai varētu izveidot pelēko akmeņu krāvumu Sirmais saulriets.

Portāls vēsta, ka organizētu laukakmeņu vākšanu Likteņdārzam Sarma sāka jau šopavasar, un šo mēnešu laikā bija savākta aptuveni tonna akmeņu no visa novada.

Zagļu nedarbus Sarma pamanīja piektdien, jo sestdien gatavojās vest akmeņus uz Likteņdārzu. Likumpārkāpēji bija atstājuši vien nedaudzus no savāktajiem akmeņiem Rūpniecības ielā Alūksnē, kur vietu akmeņu glabāšanai atvēlēja VAS Latvijas autoceļu uzturētājs Alūksnes ceļu rajons.

“Bet, ja tie tomēr nav vēl iemūrēti, ir lūgums atgriezt nozagtos akmeņus, jo dvēseles raudās, ka šie akmeņi nebūs tajā vietā, kur tiem bija jābūt,” lūdz Alūksnes politiski represēto kluba Sarma valdes priekšsēdētāja Dzidra Mazika.

Alūksnes Ziņas un portāls aluksniesiem.lv aicina atsaukties aculieciniekus redakcijā, ziņot portālā, ja kādam ir informācija par to, kur tik daudz šādi akmeņi nonākuši tam neparedzētam mērķim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas