Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Applūdušā Ogres HES dēļ iedzīvotāji netiek uz darbu un skolu

Ogres novada pašvaldībā saņemtas vairāku iedzīvotāju sūdzības par to, ka, applūstot Ogres HES, uz skolu un darbu netiek Lašupju iedzīvotāji, kuri izmanto tiltu, lai nokļūtu uz autobusu, liecina Ogres novada mājaslapā publicētā informācija.

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis portālu informēja, ka pēdējo mēnešu laikā divas reizes Ogres upē ievērojami pacēlies ūdens līmenis. Pēdējo reizi tas noticis pirms pāris dienām.

Kā skaidroja pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis, par šo applūšanu informēts HES īpašnieks, bet aizvērtās slūžas neesot bijis iespējams uzreiz izvilkt, tās paceltas tikai nākamajā dienā ar speciālu tehniku, ziņo portāls. Izpilddirektors arī norādīja, ka, rodoties kādiem neparedzētiem apstākļiem, piemēram, ūdens līmeņa celšanās Ogres upē, HES īpašnieka reakcija ir novēlota, tāpēc cieš iedzīvotāji. Ņemot vērā šo situāciju, pašvaldība domās par iespējām, kā šādas situācijas novērst, teikts pašvaldības mājaslapā.

P. Špakovskis arī skaidroja, ka pašvaldībai kopā ar HES īpašnieku risinās jautājumu par HES tilta apgaismojumu, iespējams, pašvaldība to pārņems savā pārziņā. HES īpašnieks J. Feodorovs minējis, ka iedzīvotāji bieži vien paši ir vainojami pie apgaismojuma traucējumiem, jo bieži tiekot izsistas spuldzes.

P. Špakovskis norādīja, ka applūšana ir saistīta ar ģeneratoru darbības pārtraukumiem Ogres elektrostacijā. Izpilddirektors atzīst, ka pašvaldībai ir jārisina jautājums par autobusu satiksmes sakārtošanu, lai varētu nodrošināt savlaicīgu iedzīvotāju nokļūšanu uz skolu un darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas