Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Daugavpilī atjauno radio un televīzijas torni

Vairāk nekā pusgadsimtu vecais un pāri par 200 metriem augstais tornis ir vieta, kas nodrošina gan televīzijas un radio, gan mobilo telefonu un interneta sakarus. Šādi torņi atrodas netālu no visām lielākajām Latvijas pilsētām un to atjaunotne notiek ik pēc septiņiem līdz desmit gadiem. Šos darbus veic augstceltņu krāsotāji, ziņo Latvijas Radio.

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārvaldībā visā valsts teritorijā ir pāri par 30 mastiem un torņiem, no tiem septiņi, kas augstāki par 200 metriem. Viens no tādiem - no Krievijas Urālu tērauda izgatavotajiem ir Daugavpils tornis, stāsta Latvijas radiocentra Latgales filiāles vadītājs Valērijs Lapo. Tieši šis tornis šobrīd piedzīvo atjaunotnes darbus, tie sākušies šajā nedēļā, un tos veic speciāla vīru brigāde no septiņiem cilvēkiem, kurus vada brigādes vadītājs Igors Kolosovs. Vīri 204 metru augstumā tornī ceļas ar īpašām vinčām, sakāpuši speciālos grozos, darbs specifisks un nav viegls, atzīst Andis Lācis, kurš uz šiem darbiem atbraucis no Vecpiebalgas.

Daugavpils tornis ir īpašs ar to, ka te rūpīgāk jāraugās, kāds vēja virziens un tā spēks. 200 metrus augšā tas ir vienmēr lielāks, bet krāsojot jāraugās, lai netiek aptašķītas dzīvojamās mājas un mašīnas, stāsta brigādes vadītājs Igors Kolosovs. Iepriekš arī tornis nebija tik ļoti apaudzis ar tik daudz raidaparātiem kā šobrīd, tas arī sarežģī krāsošanas darbus.

Šajā tornī savu vietu radis arī Latvijas Radio raidītājs. Protams, torņa krāsošana uz raidīšanas kvalitāti neatsauksies, tāpat kā uz raidīšanas attālumu, taču vizuāli gan Daugavpils kā pilsēta iegūs, saka šī torņa atjaunotāji. Torņa atjaunošanas darbus sola beigt līdz jūnija beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas